avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorii
Discuție deschisă în Executare silită

Datorii

Buna seara.am doua datorii la același IFN....la una din ele mi-a venit oprire pe salariu 1/3 din acesta încă din luna iunie a fost prima oprire iar azi a venit pentru cea de a doua in care executorul judecătoresc cere 1/2 din salariul net in cazul in care mai sunt și alte opriri.Intrebarea mea este cat de legală este aceasta cota impusă avind in vedere că am un salariu net de 2100 Ron și deja mi se oprește 700 Ron .....1/2 din net pe care vor sa o oprească acum la ce se aplica ? ....la restul de net pe care-l mai am de luat sau la cei 2100.
O altă întrebare este cat de legal mai este aceasta oprire avind in vedere că una din datorii s a făcut în anul 2006 iar cealaltă în 2007.
Va rog sa mi răspundeți și eventual să mă sfătuiți ce am de făcut deoarece sunt in pragul maxim de disperare.....efectiv cu aceste propriri nu mai am cu ce trăi efectiv.
Va mulțumesc.
Cu respect.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:35, 31 Octombrie 2018
Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiași sume (venituri din salarii), urmărirea nu poate depăși jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanțelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel. Deci, ambele popriri cumulate nu vor depasi 1/2 din salariul dvs net.
Cat priveste anul 2006 si 2007, daca dreptul de creanta ar fi fost prescris, ar fi trebuit invocata prescriptia dreptului d ea cere executarea silita, pe calea unei contestatii la executare, daca nu ati facut-o, este o problema.
Sfaturile sunt cam greu de dat in situatia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare- limita pentru poprire exu exu Buna ziua am o intrebare sotia mea are o proprire pe salar de o banca iar acuma a primit hartie de la alta banca ca i se va face o proprire,intrebare este ... (vezi toată discuția)
Poprire de 2 ori din salariu tac tac am 2 rate bancare ,care an 2010 am fost an somaj si nu am putut sa mai platesc dar am fost la banci leam dat tot ce mi-au cerut an legatura cu somajul ,si nu ... (vezi toată discuția)
Popriri bancare. buna ziua, vreau sa ma ajutati cu ceva. firma ... Andrei19899 Andrei19899 Popriri bancare. Buna ziua, vreau sa ma ajutati cu ceva. Firma la care lucrez da si avans si împrumut. Am luat foarte mult împrumut si mi se oprește in ... (vezi toată discuția)