avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

In cazul unei succesiuni, o persoana care este mostenitor poate imputernici pe un al mostenitor( de ex pe un frate , pe un nepot) sa-l reprezinte in succesiune? Se poate face vreun act notarial ceva...?
Cel mai recent răspuns: zago , utilizator 13:18, 17 Noiembrie 2010
se poate, trebuie o procura speciala data in fata unui notar prin care mostenitorul imputerniceste pe cine vrea el sa il reprezinte in fata notarului unde se deschide succesiunea.
OK. Prin aceasta imputernicire, se "predau" toate drepturile de mostenire imputernicitului?
prin procura imputerniciti pe cineva sa va reprezinte, nu se predau cote de mostenire
Si cum fac eu care sunt imputernicit sa preiau dreptul la mostenire a celui care ma imputerniceste?
nu puteti face acets lucru .
persoana care v-a imputernicit sa-l reprezentati la dezbaterea succesiunii, daca nu doreste sa preia cota ce i se cuvine din succesiune, poate da o declaratie speciala de renuntare la succesiune.
cota din succesiune la care se renunta, profita celorlalti succesori in mod egal.

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire paveldaniela paveldaniela Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va ... (vezi toată discuția)
Succesiune deduanca deduanca Buna ziua. Tata e mort de 10 ani. Mama si fratele (am doar 1 frate),vor sa mi cedeze apartamentul mie. Fratele meu nu trăiește in Romania. Vine rar pt putin ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor. lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: tatal meu a decedat,nu a lasat nici un testament,mai am o sora care e plecata de 20 de ani,cu familia ... (vezi toată discuția)