avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de mostenitor.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de mostenitor.

Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: tatal meu a decedat,nu a lasat nici un testament,mai am o sora care e plecata de 20 de ani,cu familia in Italia,mama traieste si doreste sa ne lase partea ei de mostenire mie si sorei mele. Daca sora mea nu poate veni in tara pentru dezbaterea succesorala,eu pot obtine certificat de mostenitor pentru partea ce mi se cuvine din mostenire ? Va multumesc si va doresc o zi frumoasa !
Cel mai recent răspuns: lucyfer , utilizator 18:21, 2 Decembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc ! Eu doream sa stiu daca,dupa ce sora mea trimite acea imputernicire si accepta partea ei de mostenire[fara sa vina in tara si sa primeasca certificat de mostenitor pentru partea ei],eu pot sa primesc si sa achit certificatul de mostenitor pentru partea mea de succesiune ?
~ Conținut șters la cerere ~
Inseamna ca daca sora mea accepta mostenirea dar nu este interesata de obtinerea Certificatului de mostenitor iar mie imi este neaparat necesar acest certificat,sunt obligat sa achit toate taxele notariale ?!?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa sora decedata irisp irisp Daca sora a murit si copilul sorei a murit si el, succesiunea nu a fost facuta, eu ca frate am drept la mostenire impreuna cu cumnatul meu? (vezi toată discuția)
Părinții mei au decedat. aveau trei copii din ... Cinesice@$ Cinesice@$ Bună seara! Părinții mei au decedat. Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire de pe urma sorei Diana2000 Diana2000 Buna ziua, Doua surori au drept de mostenire, dupa tatal lor decedat, asupra unui teren extravilan ( sint mentionate pe Titlul de proprietate ca fiind ... (vezi toată discuția)