avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Am un proces de partaj pe rol de aproape un an. Problema mare este un bun imobil care il aveam dobandit dinainte de casatorie ( Sentinta de partaj anul 2002 cu prima sotie, unde este trecuta ca Cabana aflata in constructie ) .Intabularea acestei cladiri s-a facut dupa 3 ani de la data casatoriei cu a 2-a sotie ( unde am trecuto cu cota de 50 %) . Avocatul ei incearca sa imparta cabana in 2-a pentru ca sa intabulat in 2006 ceea ce ei considera ca aceea este data de provenienta a acestui imobil. In cererea mea de partajare am cerut ca doar imbunatatirile efectuate in timpul casatoriei sa se imparta in 2-a.
Va rog ajutati-ma cu ceva sfaturi.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 11:33, 17 Noiembrie 2010
Normal ca incearca sa o imparta, doar de asta este avocat.
Si dumneavoastra veti aduce probe cu inscrisuri si martori despre data si modul de edificare a constructiei. Probabil ca deja in sentinta de partaj cu prima sotie aveti trecute detalii si valoarea constructiei.
cautati cu avocatul dvs si cu probe sa demonstrati ca data cand a fost construita difera de cea cand a fost intabulata.
da, are drept numai la imbunatatirile efectuate in timpul casatoriei dar si acolo, puteti demonstra ca dvs ati avut o contributie mai mare daca puteti dovedi ca ati avut si veniturile mai mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie teren cu cabana edificata ulterior dar neintabulata, pretentii in partaj mimoza99 mimoza99 Buna ziua. parintii au donat fiicei un teren cu fanat si pomi fara sarcini. Pe teren exista o cabana neintabulata pe care asa au cumparat-o parintii ... (vezi toată discuția)
Am ridicat o casă cu fostul soț în curtea părinților lui. neavând acte la această casă, am dreptul la partaj? Maria755 Maria755 Buna ziua! Am ridicat o casa cu fostul sot in curtea parintilor lui. Parintii lui nu ne a trecut casa pe numele nostru. Intrebarea mea este : ne avand acte ... (vezi toată discuția)
Partaj... cum sa fac? ally_alex06 ally_alex06 Buna ziua. Revin si va rog sa-mi dati si mie indrumari despre cum pot sa fac fata problemelor cu fostul sot. expun pe scurt situatia ca sa ma fac bine ... (vezi toată discuția)