ally_alex06 a scris:
..........................................
- in urma divortului fostul sot ,politist, a ramas in apartamentul de serviciu MIRA,
- mi-a fost incredintata fetita de 2 ani,el va plati pensie de intretinere 1/5 din venitul lunar net
-desi el a introdus actiunea de divort, cu scopul clar si declarat de a putea cumpara apartamentul singur,dipa divort, casatoria s-a desfacut din culpa lui exclusiva
.......................................
-in apartamentul de serviciu am adus imbunatatiri, centrala termopane,parchet,etc toate utilitatie sunt pe numelelui si ameninta ca daca nu plec,le opreste...
- avem o constructie (cabana din lemn ) pe un teren concesionat de la o fundatie care are toate utilitatile, mai putin dus, la care eu si copilul meu nu avem acces deoarece a schimbat yala si unde el isi face petrecerile. Nu are autorizatei de constructie fapt pentru care a luat amenzi de la primarie. in aceasta constructie s-au investit pe timpul casatoriei cel putin 40000 ron. Nu am acte, chitante, toate sunt la el .
-a facut credite bancare de care eu nu am stiut . Si nici nu stiu pe ce a tocat banii
-mi-a vandut masina (inscrisa pe numelelui) inainte de finalizarea divortului, fara acordul meu si -am trezit ca imi da suma de bani pe care a incasat-o( 950 euro)
1. Cum sa achite pensie de intretinere 1/5 din veniturile nete fetitei dv. daca are un singur copil? Poate 1/4.
2. Cum putea sa introduca actiune de divort si sa fie pronuntata o hotarare de divort din culpa lui exclusiva? Doar daca ati introdus si dv. o cerere de divort care s-a conexat la cererea lui, sau daca ati introdus o cerere reconventionala prin care ati solicitat desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a reclamantului, altfel actiunea trebuia respinsa.
3. Imbunatatirile facute de ambii soti in apartamentul MIRA dat solutului cu chirie ca locuinta de serviciu, va dau dreptul unui drept de creanta, drept pe care-l puteti solicita in termen de 3 ani de la data desfacerii casatoriei. Dupa, opereaza prescriptia acestui drept si gata, ati pierdut orice sansa de recuperare a sumelor investite in aceste imbunatatiri.
4. Constructia edificata de soti in timpul casatoriei este bun comun si va face obiectul partajului, in functie de cota de contributie avuta de fiecare dintre soti la dobandirea tuturor bunurilor comune.
5. Creditele bancare (daca aveti calitatea de codebitor sau garant) pot fi si ele partajate astfel incat instanta sa-l oblige a le achita singur daca le-a folosit doar in interes propriu.
In toate cazurile, va recomand angajarea unui avocat, merita sa faceti un efort in acest sens pentru ca pierderile pe care le veti suferi sa nu fie mai mari. Mai mult, cheltuielile de judecata le veti recupera de la pârât. ;)