Buna Ziua,am si eu niste nelamuriri in legatura cu un proces:
Parinti sunt in proces si trebuie sa evalueze masa partajabila,intrebariile mele sunt:
1)Trebuie sa plateasca doar el aceasta taxa judiciara de timbru de 3% di valoarea imobilului sau doar din cota lui de mostenitor?
2)Daca trebuie sa plateasca doar el aceasta taxa si pt ceilalti suma platita i se va restitui dupa stabilirea cotei?
3)Nu ar trebui sa plateasca toti frati taxa aceasta de timbru judiciara?
Va Multumesc
Buna ziua !
Taxa de timbru se plateste in functie de cota parte a fiecarui mostenitor, proportional cu aceasta. Daca ceilalti frati nu o platesc, se va stabili , la solicitarea celui ce a platit, care este valoarea ce sunt datori sa o restituie platitorului fratii.
Cu stima !
taxa de timbru o plateste reclamantul .
ulterior fiecare din ceilalti succesori va fi obligat de catre instanta sa-i achite reclamantului suma de bani echivalenta cotei-parti din succesiune atribuite .
Va Multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra as mai avea o intrebare in legatura cu evaluarea imobilului:trebuie sa pun neaparat un evaluator sau o pot evalua eu ?
Va Multumesc
Va Multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra as mai avea o intrebare in legatura cu evaluarea imobilului:trebuie sa pun neaparat un evaluator sau o pot evalua eu ?
Va Multumesc
va referiti la evaluarea imobilului in prima faxa, pentru a putea calcula taxa de timbru aferenta ?
platiti taxa de timbru raportat la valoarea imobilului , mentionata in contractul casei.
ulterior instanta va va comunica daca trebuie sa mai platiti o suma in plus .
sau puteti sa va interesati la un notariat, care este valoarea de grila pentru imobilul dvs.
raportat la valoarea ce vi se va comunica, dvs. veti plati taxa de timbru.