avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa judiciara de timbru de 3%
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa judiciara de timbru de 3%

Buna Ziua,am si eu niste nelamuriri in legatura cu un proces:
Parinti sunt in proces si trebuie sa evalueze masa partajabila,intrebariile mele sunt:
1)Trebuie sa plateasca doar el aceasta taxa judiciara de timbru de 3% di valoarea imobilului sau doar din cota lui de mostenitor?
2)Daca trebuie sa plateasca doar el aceasta taxa si pt ceilalti suma platita i se va restitui dupa stabilirea cotei?
3)Nu ar trebui sa plateasca toti frati taxa aceasta de timbru judiciara?
Va Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Pielmus , Avocat 14:52, 19 Noiembrie 2010
Am si eu o nelamurire.
Conform legii accelerarii solutionarii proceselor, se abroga articolul din Legea 146/1997 referitor la restituirea taxei de timbru in cazul in care se incheie tranzactie.
Legea intra in vigoare pe 26 noiembrie, iar eu am introdus actiune de partaj astazi, 19 noiembrie.
Stiu ca legea nu retroactiveaza, si ar trebui sa se restituie taxa de timbru in caz de tranzactie, chiar daca termenul de judecata este in decembrie.
Are cineva o alta parere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai restituie taxa judiciara de timbru? Cristina Pielmus Cristina Pielmus Buna ziua. Incepand cu data de 25.11.2010 a intrat in vigoare legea privind accelerarea solutionarii proceselor, abrogandu-se totodata si articolul din legea ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru partaj bunuri comune vertigoo vertigoo Taxa de timbru este acceasi in cazul partajarii bunurilor comune ale sotilor, indiferent ca partajul se face in cadrul procesului de divort sau ulterior? ... (vezi toată discuția)
Mostenire partaj cearta intre frati G3 G3 Acum cativa ani bunica mea a murit, iar tatal si unchiul meu nu se inteleg cu sora lor sa imparta casa batraneasca. In legatura cu matusa mea mai exista cateva ... (vezi toată discuția)