Numele meu e Iulian si am nevoie de sfaturile.d-voastra si anume:
Sotia mea e insarcinata in luna a 8 a.Momentan e in CO pana pe 30 noiembrie2010 dupa care intra in prenatal.Data aproximativa a nasterii bbului este 15 decembrie.
CM al sotiei inceteaza pe 1 aprilie2011.Salariul brut al sotiei pe ultimele 12 luni este de aproximativ 2200 ron.
Acum sa va relatez situatia mea.Sunt angajat cu CM pe perioada nedeterminata cu un brut pe ultimele 12 luni de 3760ron.La firma unde lucrez a inceput sa scartaie treaba si niste zvonuri neoficiale spun k se vor face restructurari,insa nu stiu daca sunt pe lista neagra dar e mai bine paza buna...trece primejdia rea.
Tinand cont ca salariu brut al meu e mai mare decat al sotiei intentionez sa intru eu in postanatal.
Ce ma sfatuiti sa fac a.i.sa ies cat mai bine dpdv financiar si care sunt pasii ce trebuie urmati.
Am inteles k trebuie sa fac niste cursuri la dr. de familie pt ingrijire copil si acea adeverinta sa o duc la angajator
Ce se intampla daca eu intru in postnatal cu cartea de munca a sotiei?
Astept cu nerabdare raspunsurile d.voastra.
Medicul de familie va elibereaza o adeverinta din care reiese faptul ca v-ati insotit cunostintele necesare de puericultura. Va dati seama ca nici un medic nu tine un astfel de curs, asta e doar asa, pe hartie ..... intelegeti dvs....mai pe romaneste: ii dati ceva medicului si va da adeverinta.
In rest, parcurgeti aceleasi etape pe care trebuia sa le parcurga sotia pt.a intra in concediu.
Va multumesc pt raspunsuri insa va rog sa ma lamuriti care e ordinea cronologica de parcurgere a fiecarui pas in parte...si inca ceva doctorul de familie mi-a cerut bani(100ron)ca sa-mi elibereze atestaul de puericultura.