am desfasurat o procedura pentru inchiriere spatii in vederea amplasarii de automate pentru cafea, dupa o procedura si ordine interne ale MAI.Ofertantul castigator ne a anuntat ca nu se prezinta la semnarea contractului, am notificat castigatorul cu statut de rezerva sa vina intr un anume termen sa semneze contractul, dar nici acesta nu s a prezentat.
Conform HG 834/2009, ART 60 , pentru art 97 ce modifica HG 927/2006, pot sa emit un document constatator si sa nu i mai primesc la urmatoarea licitatie.
DAR, si aici intervine acest DAR.....eu am desfasurat licitatia publica cu strigare dupa o HG si Instructiuni ale MAI.....nu dupa OUG34 SI HG925!
deci...RUGAMINTE.....stie cineva un articol care mi da dreptul sa nu i primesc la urmatoarea licitatie? ca pe ofertanti neseriosi? MULTUMESC
asa cum de fapt ti-ai raspuns singur........daca ai aplicat prevederile regulamentului intern, ce cauti in prevederile OUG nr. 34/2006 si adiacente????
indiferent unde ar fi stipulat un astfel de drept (sa nu mai primesti la procedura un astfel de operator) tot la prevederile regulamentului tau intern trebuie sa faci referire.....
deci, in concluzie, modifica/actualizeaza regulamentul tau interne (daca nu este prevazut un astfel de caz) si poti institui un CAZIER FISCAL INTERN, pe modelul fostei Ordonante 60/2001 (abrogata de OUG 34/2006)...ca metodologie ar fi ceva similar DOCUIMENTULUI CONSTATATOR din OUG nr.34/2006...
iar pe viitor, in interiorul caietului de sarcini sau documentatiei pe care o intocmesti (cum se numeste ea in regulamentul intern) va trebui sa anunti aceasta posibilitatea a ta, ca poti elimina din procedura pe cei care au inregistrat creante in procedurile/contractele derulate cu tine.
multumesc TUTUROR, pentru amabilitate.... sincer,stiu ce ma asteapta: daca i primesc, vor face la fel...daca nu i primesc vor merge probabil in instanta.....