avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cerere de chemare in judecata a companiei de asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cerere de chemare in judecata a companiei de asigurari

Buna ziua,

Am o problema cu societatea de asigurari, care nu vrea sa plateasca dosarele de daune, telefonic spunandu-ne ca nu gaseste dosarele, desi sunt predate de brokerul de asigurari pe baza de proces verbal semnat si stampilat de asigurator.

Cum sa fac cu cererea de chemare in judecata? Sa solicit instantei obligarea agiguratorului la plata daunelor, mergand pe " Obligatia de a face" art. 674 C Pr.Civ?
Sau ce alt tip de actiune ar merge?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: lemontee , utilizator 12:36, 18 Noiembrie 2010
nu ati spus cine sunteti, o societate de reparatii, un pagubit, un alt beneficiar al serviciilor de asigurare??
dar, in orice caz, ce veti demara va fi intemeiat pe legislastia speciala a asigurarilor, a codului comercial si art.998 si urmatoarele, cod civil. Nu merge de loc varianta aleasa a obligatiei de a face, aceste tipuri de actiuni sunt fara discutie, actiuni in daune si se timbreaza la valoare.......#-o
In raport de relatia dv cu asiguratorul respectiv se poate vedea si ce fel de actiune se va face.
Noi suntem asiguratul. Societatea a avut polita casco si masinile au fost reparate in baza acelei polite. Pt. dosare s-a primit acceptul pt reparatii, brokerul de asigurari a vorbit cu unitatea service sa ne elibereze masinile pana sa efectueze asiguratorul plata, deoarece exista acceptul pentru reparatiile efectuate.

Totusi, dupa 1 an si ceva, unitatea service ne-a informat ca nu au fost efectuate platile de catre asigurator, iar noi am inaintat catre asigurator invitatie la conciliere directa, iar ca urmare a acestei invitatii, asiguratorul a platit o parte din suma datorata. Eu le trimisesem invitatia, impreuna cu dovada primirii catre ei a dosarelor de daune.

Deci asta este situatia...cum sa fac....

Va multumesc
Duceti-va actiunea pana la capat si chemati-i la conciliere. Nu-i mai iertati pt ca veti plange dupa bani. si daca si dupa conciliere refuza plata atunci chemati-i in instanta. Sa inteleg ca sunteti un service si nu va sunt platite dosare de dauna?
N-ati inteles bine. Noi suntem persoana asigurata.
Brokerul de asigurari a solicitat unitatii service eliberarea masinilor din service, intrucat avea acceptul pentru toate reparatiile efectuate, iar Euroins, ca despre ei e vorba, nu au platit.
In urma invitatiei la conciliere directa au achitat o parte din suma, cam 1/3, iar pt diferenta, va trebui sa-i dau in judecata, probabil.

Alte discuții în legătură

Despagubire neachitata milu claudiu milu claudiu In 2010 iulie am avut accident cu un asigurat Euroins,in data de 15 noiembrie 2010 s-a emis factura pentru despagubire catre asigurator nici pana in ziua de ... (vezi toată discuția)
Dauna casco-reparatie neplatita de asigurator lemontee lemontee Buna ziua, Am urmatoarea problema: in nov. 2008 am avut o problema la una din masinile societatii.Am deschis dosar de daune, masina a fost reparata in baza ... (vezi toată discuția)
Cerere chemare in judecata societate de asigurari lemontee lemontee Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un model de cerere de chemare in judecata o societate de asigurari, care a platit partial dosarele de daune? noi suntem ... (vezi toată discuția)