Am o problema cu societatea de asigurari, care nu vrea sa plateasca dosarele de daune, telefonic spunandu-ne ca nu gaseste dosarele, desi sunt predate de brokerul de asigurari pe baza de proces verbal semnat si stampilat de asigurator.
Cum sa fac cu cererea de chemare in judecata? Sa solicit instantei obligarea agiguratorului la plata daunelor, mergand pe " Obligatia de a face" art. 674 C Pr.Civ?
Sau ce alt tip de actiune ar merge?
Multumesc anticipat
nu ati spus cine sunteti, o societate de reparatii, un pagubit, un alt beneficiar al serviciilor de asigurare??
dar, in orice caz, ce veti demara va fi intemeiat pe legislastia speciala a asigurarilor, a codului comercial si art.998 si urmatoarele, cod civil. Nu merge de loc varianta aleasa a obligatiei de a face, aceste tipuri de actiuni sunt fara discutie, actiuni in daune si se timbreaza la valoare.......#-o
Noi suntem asiguratul. Societatea a avut polita casco si masinile au fost reparate in baza acelei polite. Pt. dosare s-a primit acceptul pt reparatii, brokerul de asigurari a vorbit cu unitatea service sa ne elibereze masinile pana sa efectueze asiguratorul plata, deoarece exista acceptul pentru reparatiile efectuate.
Totusi, dupa 1 an si ceva, unitatea service ne-a informat ca nu au fost efectuate platile de catre asigurator, iar noi am inaintat catre asigurator invitatie la conciliere directa, iar ca urmare a acestei invitatii, asiguratorul a platit o parte din suma datorata. Eu le trimisesem invitatia, impreuna cu dovada primirii catre ei a dosarelor de daune.
Duceti-va actiunea pana la capat si chemati-i la conciliere. Nu-i mai iertati pt ca veti plange dupa bani. si daca si dupa conciliere refuza plata atunci chemati-i in instanta. Sa inteleg ca sunteti un service si nu va sunt platite dosare de dauna?
N-ati inteles bine. Noi suntem persoana asigurata.
Brokerul de asigurari a solicitat unitatii service eliberarea masinilor din service, intrucat avea acceptul pentru toate reparatiile efectuate, iar Euroins, ca despre ei e vorba, nu au platit.
In urma invitatiei la conciliere directa au achitat o parte din suma, cam 1/3, iar pt diferenta, va trebui sa-i dau in judecata, probabil.