avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua,

Tatal meu detine 30% din casa+pamant.Care ar fi procedura legala ca sa treaca totul pe numele mamei sau al fratelui meu, in conditiile in care el este de acord cu lucrul acesta?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:54, 17 Noiembrie 2010
Daca e casatorit cu mama dvs. poate sa-i doneze, iar fratelui dvs. poate sa-i doneze sau sa-i vanda.
sunt divortati!
daca nu sunt casatoriti , tatal dvs. poate face orice tip de act doreste.
respectiv vanzare-cumparare sau donatie .
vanzarea-cumpararea este prohibita prin lege in cazul persoanelor casatorite .
Si inca o situatie: bunica mea a decedat acum 2 ani, singurul mostenitor e tatal meu.In ce situatie pot vinde in locul lui, in conditiile in care el e dispus sa faca asta.
De ce acte am nevoie de la el, sau ce altceva trebuie sa fac?
Pt acte de instrainare e nevoie de titlu de proprietate, certificat de mostenitor, cadastru, intabulare + certificat fiscal.
Daca va imputerniceste sa vindeti trebuie sa va faca procura la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-certificat de mostenitor TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.in urma unei dezbateri succesorale,mi s-a dat certificatul de mostenitor.daca eu vreau sa il dau fratelui meu,pot sa ma duc la notar sa fac act de ... (vezi toată discuția)
Notarul nu ma lasa sa vand partea verisorului pentru care am ... Adriana68 Adriana68 Notarul nu ma lasa sa vand partea verisorului pentru care am procura, sotului meu. Am o casa la tara, cadastru facut, intabulare,, toate actele. Verisorul meu ... (vezi toată discuția)
Vanzare mostenire buna ziua, in urma decesului parintilor nostri, ... regal service regal service Vanzare mostenire Buna ziua, In urma decesului parintilor nostri, am mostenit impreuna cu ceilalti 3 frati ai mei, 1 teren intravilan cu casa si un teren ... (vezi toată discuția)