buna seara.in urma unei dezbateri succesorale,mi s-a dat certificatul de mostenitor.daca eu vreau sa il dau fratelui meu,pot sa ma duc la notar sa fac act de donatie neatacabila sau sa-i fac act de vanzare-cumparare?sau trebuie sa fac inainte intabularea terenului si sa platesc impozitul pe el ?sau daca se preia de fratele meu acestea'?ce trebuie sa fac?va multumesc.
Daca ati mostenit un teren si doriti sa il instrainati/donati, trebuie mai intai sa il inregistrati pe numele Dvs. la Administratia Financiara si sa platiti impozitul.
Dupa ce sunteti inregistrat ca proprietar, puteti dispune de teren dupa cum doriti.
inseamna ca nu i-l pot da lui fara sa-l trec pe numele meu..dar daca eu nu sant in tara,i pot face o procura in care sa se ocupe el sa faca toate actele astea si sa plateasca tot ceea ce e de platit?iar dupa aia sa dau o declaratie la notar prin care sa i-l donez?
Mostenire
allex2maf
Buna ziua,
Tatal meu detine 30% din casa+pamant.Care ar fi procedura legala ca sa treaca totul pe numele mamei sau al fratelui meu, in conditiile in care ... (vezi toată discuția)