avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune-certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune-certificat de mostenitor

buna seara.in urma unei dezbateri succesorale,mi s-a dat certificatul de mostenitor.daca eu vreau sa il dau fratelui meu,pot sa ma duc la notar sa fac act de donatie neatacabila sau sa-i fac act de vanzare-cumparare?sau trebuie sa fac inainte intabularea terenului si sa platesc impozitul pe el ?sau daca se preia de fratele meu acestea'?ce trebuie sa fac?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:54, 3 Octombrie 2013
Daca ati mostenit un teren si doriti sa il instrainati/donati, trebuie mai intai sa il inregistrati pe numele Dvs. la Administratia Financiara si sa platiti impozitul.
Dupa ce sunteti inregistrat ca proprietar, puteti dispune de teren dupa cum doriti.
inseamna ca nu i-l pot da lui fara sa-l trec pe numele meu..dar daca eu nu sant in tara,i pot face o procura in care sa se ocupe el sa faca toate actele astea si sa plateasca tot ceea ce e de platit?iar dupa aia sa dau o declaratie la notar prin care sa i-l donez?
Se face partaj, nu donatie sau vanzare.


Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2013
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa donatie teren intravilan? paveldaniela paveldaniela in urma dezbaterii succesorale eu si sora am dobandit un teren intravilan mai precis suprafata de 4650.00mp intro perioada mai mare de 3 ani ,am platit ... (vezi toată discuția)
?pprocura specială sau generală ?a Mysti Mysti Buna ziua , după un proces de succesiune in instanța ; dupa efectuarea unei tranzacții ; eu si fratele am rămas unicii mostenitori pe respectivul imobil ; ... (vezi toată discuția)
Pot ceda partea mea de mostenire? annna22 annna22 As dori sa aflu cum pot proceda in urmatoarea situatie: Bunicul meu a decedat in urma cu multi ani,lasand in urma un teren cu casa de 300 mp.Dupa moartea lui ... (vezi toată discuția)