avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa donatie teren intravilan?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa donatie teren intravilan?

in urma dezbaterii succesorale eu si sora am dobandit un teren intravilan mai precis suprafata de 4650.00mp intro perioada mai mare de 3 ani ,am platit impozitele la zi, acum as dori sa donez unui copil suprafata de teren aferenta mie mai exact 2325.00mp,terenul fiind de cea mai slaba calitate.Trebuie sa mai platesc vreo taxa in afara de expert cadastral si notar?Terenul fiind donat deci fara valoare.Va multumesc pentru rabdarea dumneavoastra de a ne raspunde.
Cel mai recent răspuns: paveldaniela , utilizator 18:50, 18 Mai 2014
Nu, aveti de platit doar cadastru si intabularea in CF (pe numele dvs) si ulterior taxele la Notar (daca doriti!)
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face intabulare, doar cu titlu de proprietate? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Sunt mostenitorul unei case si teren intr-un sat din Salaj. Strabunicii mei au act de donatie din 1942, conform caruia au dobandit ... (vezi toată discuția)
Donație teren fără cadastru movila92 movila92 Buna ziua, Bunica mea, decedata in 2008, detine conform unui titlu de proprietate o suprafata de teren extravilan. Acum in 2018, facem succesiunea. Bunica a ... (vezi toată discuția)
Mostenire armataa armataa Am si eu urmatoarea speta: in urma bunicilor din partea tatalui au ramas trei mostenitori, toti in viata. Au facut succesiunea iar mostenirea a fost impartita ... (vezi toată discuția)