avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Nu vreau sa mai fiu administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Nu vreau sa mai fiu administrator

Buna ziua!
Sunt administrator la o firma care acum 4 ani a fost cumparata de alta firma. S-au schimbat asociatii dar eu am ramas in continuare administrator, cel putin pe hartii. Am ramas ca angajat la firma care a cumparat. Acum eu vreau sa incep o afacere proprie unde sa fiu si administrator. Pot fi administrator la doua SRL-uri? Oricum eu in prima faza as vrea sa ma scoata din firma cea veche care din cate stiu eu nu are activitate dar nu a fost lichidata. Care este procedura? Dar daca asociatii nu prea vor? Am incercat sa le spun si ei tot amana, spunandu-mi ca sa mai astept ca ar vrea sa nu mai depuna bilantul ca sa se dizolve de drept... As vrea sa-mi dati un sfat cum sa procedez !
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 16:52, 22 Februarie 2008
Puteti fi administrator in 2 SRL-uri.
Pronblema numirii altui adm si implicit revocarea dvs. din functie tine de hotararea AGA, iar in cazul expus de dvs. probabil asociatii vor sa evite unele cheltuieli din moment ce asteapta dizolvarea
Dizolvarea unei societati comerciale nu va absolva de responsabilitatile pe care le are un administrator. Acestea sunt evidentiate in statut.
Va multumesc!
Puteti fi administrator intr-o alta societate doar cu acordul asociatilor din prima societate
alexandra.s a scris:
Puteti fi administrator intr-o alta societate doar cu acordul asociatilor din prima societate

Asta e regula de la SA, la SRL e "mai mult de 5".

Pt onicris: Nimic nu va poate impune sa ramaneti administrator daca nu vreti. Totul depinde de relatia contractuala pe care o aveti: daca aveti CIM, demisionati, daca aveti contract de administrare, renuntati la mandat.

Alte discuții în legătură

Revocare administrator Am o situatie mai dificila si ma intreb daca cineva s-a intalnit cu un asemenea caz si ce e de facut. In speta, am un administrator numit prin act ... (vezi toată discuția)
Srl fara administrator, nu stiu ce sa fac helpppppp Analore Analore am o mare nelanurire in ceea ce priveste urmatoarea speta: un Srl cu 2 asociati , ambi admin. dupa un timp unul (cel care ca si asociat are 20%) renunta la ... (vezi toată discuția)
Demisie din functia de administrator ghitta ghitta Sunt aministrator(cu drepturi depline) si asociat la o societate.Din pacate nu ne intelegem prea bine cu asociatul,fapt pentru care am propus de mai multe ori ... (vezi toată discuția)