avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Nu vreau sa mai fiu administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Nu vreau sa mai fiu administrator

Buna ziua!
Sunt administrator la o firma care acum 4 ani a fost cumparata de alta firma. S-au schimbat asociatii dar eu am ramas in continuare administrator, cel putin pe hartii. Am ramas ca angajat la firma care a cumparat. Acum eu vreau sa incep o afacere proprie unde sa fiu si administrator. Pot fi administrator la doua SRL-uri? Oricum eu in prima faza as vrea sa ma scoata din firma cea veche care din cate stiu eu nu are activitate dar nu a fost lichidata. Care este procedura? Dar daca asociatii nu prea vor? Am incercat sa le spun si ei tot amana, spunandu-mi ca sa mai astept ca ar vrea sa nu mai depuna bilantul ca sa se dizolve de drept... As vrea sa-mi dati un sfat cum sa procedez !
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 16:52, 22 Februarie 2008
simonaleoveanu a scris:
1. In legatura cu incetarea calitatii de administrator- ar trebui sa convocati adunarea generala a asociatilor si pe ordinea de zi sa treceti si solicitarea dv. de a fi revocat din functie.
Ati auzit vreodata cine raspunde pentru orice incalcare a legii de catre o societate comerciala? Chiar el: administratorul!

Adica vrei sa spui ca legea impune numai revocarea administratorului de catre AGA? CUm asa? Nu cumva mandatul inceteaza si prin renuntarea mandataruluiA? Nu cumva relatia dintre administrator si societate e guvernata de legea 31 si de dispozitiile referitoare la mandat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare administrator Am o situatie mai dificila si ma intreb daca cineva s-a intalnit cu un asemenea caz si ce e de facut. In speta, am un administrator numit prin act ... (vezi toată discuția)
Srl fara administrator, nu stiu ce sa fac helpppppp Analore Analore am o mare nelanurire in ceea ce priveste urmatoarea speta: un Srl cu 2 asociati , ambi admin. dupa un timp unul (cel care ca si asociat are 20%) renunta la ... (vezi toată discuția)
Demisie din functia de administrator ghitta ghitta Sunt aministrator(cu drepturi depline) si asociat la o societate.Din pacate nu ne intelegem prea bine cu asociatul,fapt pentru care am propus de mai multe ori ... (vezi toată discuția)