Buna ziua!
Sunt administrator la o firma care acum 4 ani a fost cumparata de alta firma. S-au schimbat asociatii dar eu am ramas in continuare administrator, cel putin pe hartii. Am ramas ca angajat la firma care a cumparat. Acum eu vreau sa incep o afacere proprie unde sa fiu si administrator. Pot fi administrator la doua SRL-uri? Oricum eu in prima faza as vrea sa ma scoata din firma cea veche care din cate stiu eu nu are activitate dar nu a fost lichidata. Care este procedura? Dar daca asociatii nu prea vor? Am incercat sa le spun si ei tot amana, spunandu-mi ca sa mai astept ca ar vrea sa nu mai depuna bilantul ca sa se dizolve de drept... As vrea sa-mi dati un sfat cum sa procedez !
Va multumesc mult
Informatia este trunciata (tipic de altfel). Se cere acordul asociatilor pentru mandatul de administrator intr-o societate concurenta sau avand acelasi obiect (nu ca regula generala).
"cei" de la registru nici macar nu conteaza, conteaza doar judecatorul delegat. Si pana acum nu am avut niciodata aceasta problema, nici chiar in cazul societatilor concurente.
Mi se pare corect. In fond e riscul administratorului (sub sanctiunea revocarii si a raspunderii pentru daune, zice legea parca. Prin urmare, ce-l doare pe functionarul de la registru daca eu sunt dispus sa-mi risc pielea?).
Off topic fie spus, o singura data m-am dus sa intreb ceva la biroul lor de "consultanta" (pe bune ca e de pus intre ghilimele) si asta pentru ca trebuia sa dau drumul unor hartii de semnat pe vreo doua continente si ma gandeam sa nu aiba vreunul vreun comentariu (despre vreo virgula) dupa ce adun semnaturile. In clipa in care m-am ridicat sa platesc "consultanta" nu m-am abtinut si le-am zis ca ar fi cazul sa le tai eu factura pentru cate au aflat de la mine in timpul zisei lor consultante.
1. In legatura cu incetarea calitatii de administrator- ar trebui sa convocati adunarea generala a asociatilor si pe ordinea de zi sa treceti si solicitarea dv. de a fi revocat din functie.
Ati auzit vreodata cine raspunde pentru orice incalcare a legii de catre o societate comerciala? Chiar el: administratorul!
2. puteti sa va faceti societate si puteti sa fiti administrator, nu este necesar sa cereti acordul de la cealalta societate in care aveti deja aceasta calitate.
Nu este de glumit cu calitatea de administrator intr-un SRL!
Revocare administrator
Am o situatie mai dificila si ma intreb daca cineva s-a intalnit cu un asemenea caz si ce e de facut. In speta, am un administrator numit prin act ... (vezi toată discuția)