avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PFI???
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PFI???

Buna seara!
Am si eu o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta.
Am incheiat un contract de colaborare cu o agentie imobiliara si pentru a putea sa incasez comisionul de la ei am nevoie fie de un SRL fie de PFI. Am ales varianta PFI si drept urmare am inceput alergatura (la propriu si la figurat) la administratia financiara.
Am reusit sa-mi fac acest PFI si acum intrebarea mea este: cum obtin acesti bani de la ei, pot factura?? pentru ca cei de la Administratie mi-au spus ca nu, pt ca nu am autorizatie. Si atunci la ce foloseste acest PFI???
Daca imi trebuie autorizatie de unde o pot obtine? Nimeni nu stie sa-mi dea un raspuns si ma plimb de la Administratie la Primarie si viceversa.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 18:04, 4 Aprilie 2008
Autorizaţiile de persoană fizică independentă se elibereaza de primaria de care apartineti.
Pentru obtinerea autorizatiei de persoana fizica autorizata aveti nevoie de urmatoarele documente:
- cerere-tip;
- cerere pentru rezervarea denumirii la oficiul registrului comertului;
- cazier al persoanei solicitante;
- copii de pe actele de identitate;
- certificatul medical pentru persoana fizica, care se atesta ca starea sanatatii le permite desfasurarea activitatii pentru care se solicita autorizatia, eliberat de medicul de familie sau de o unitate sanitara;
- declaratia-tip pe propria raspundere ca îndeplineste conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica în domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului, protectiei muncii si apararii impotriva incendiilor, precum si reglementarile specifice protectiei consumatorului pentru activitatea desfasurata si normele de calitate a produselor si serviciilor puse pe piata;
- copii de pe documentele care dovedesc pregatirea profesionala sau, dupa caz, experienta profesionala, pentru desfasurarea activitatii pentru care se solicita autorizarea.
- dosar plic

Multumesc pentru raspuns!
Am fost la primaria sectorului 3 in Lucretiu Patrascanu(eu am domiciliul in sectorul 3) si m-au trimis inapoi la Administratie.
Toate actele despre care mi-ati spus sunt pentru PFA dar eu nu vreau sa fiu PFA (Persoana Fizica Autorizata) vreau PFI (Persoana Fizica Independenta)
Ceea ce am si facut. Nu stiu ce sa zic...ceva imi scapa.
Multumesc oricum pentru amabilitate!
O seara buna!
Este o notiune relativ noua, inlocuieste PFA, intr-o masura, nu mai e nevoie de drumuri pe la primarie si alte probleme necesare PFA-ului. Uziteaza de aceasta titulatura majoritatea comisionarilor angajati de companiile de asigurari, banci si nu numai. Pentru a beneficia de acest statut, trebuie sa existe un contract intre doua parti, inregistrat la finante prin declaratia "020". Cei angajati, emit facturi pentru a incasa contravaloarea serviciilor prestate in fiecare luna (acest lucru nu este obligatoriu). Angajatorul este obligat sa retina o parte din impozitul datorat statului si anume 10%, restul fiind inclus in "Declaratia pe venitul global".
iar PFI-ul isi plateste singur asigurarile sociale sa inteleg?
Pana aici totul este clar. Am fost cu acest contract (in care se specifica ca 10% din impozitul datorat statului se opreste la sursa) la Administratia Financiara, am completat formularul 020, mi-au dat nr de inregistrare, si de aici mai departe este dilema mea. Pot eu acum sa facturez???? Sau imi trebuie autorizatie. Si daca da, de unde se obtine aceasta autorizatie???
Multumesc inca o data!

Alte discuții în legătură

Autorizatie pf anita22 anita22 vreau sa imi deschid un magazin cu autorizatie persoana fizica.Imi puteti spune cum se procedeaza dupa obtinerea autorizatiei?Ce obligatii am fata de stat?:-/ (vezi toată discuția)
Contract colaborare medic in vederea infiintarii pfi zi23zou zi23zou Buna ziua. Sunt medic stomatolog si doresc sa devin pfi. Pt aceasta, printre documentele necesare care trebuie depuse la anaf se afla si contractul de ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati RADIOANA RADIOANA MA NUMESC RAD IOANA, AM INTRAT INTR-UN SISTEM MLM SI ACUM IAU BONUS DE LA PERSOANELE INSCRISE DE MINE! ACEST BONUS IL PRIMESC PRIN MANDAT POSTAL! VREAU SA ... (vezi toată discuția)