avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract colaborare medic in vederea infiintarii pfi
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract colaborare medic in vederea infiintarii pfi

Buna ziua. Sunt medic stomatolog si doresc sa devin pfi. Pt aceasta, printre documentele necesare care trebuie depuse la anaf se afla si contractul de colaborare cu persoana fizica/juridica unde medicul isi va desfasura activitatea. As dori sa stiu cum ar trebui sa arate acest contract avand in vedere ca inca nu sunt pfi. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:38, 6 Septembrie 2017
Cred ca va referiti la PFA (persoana fizica autorizata) care se inregistreazala Registrul comertului. Se incheie un contract de prestari servicii dupa Codul civil intre PFA si firma angajatoare. SE declara la ANAF ca platitor de taxe si impozite depunand declaratia 10. Puteti apela la un notar pentru incheiere contract de prestari servicii.
Multumesc, dar sunt medic si nu poate fi vorba de PFA ci de PFI (persoana fizica independenta) avand in vedere ca detin o meserie liberala. Un medic se poate autoriza pentru a putea desfasura activitati independente ca persoana fizica independenta (PFI).
Dosarul de autorizare contine:

Declaratia fiscala corespunzatoare – 070,

Copie act identitate,

Copie a certificatului de membru emis de colegiul medicilor competent, vizat la zi,

Contractul de colaborare cu persoana fizica/juridica unde medicul isi va desfasura activitatea.

Copia actului de spatiu (vom redacta un contract de comodat) in cazul in care medicul doreste autorizarea sa la domiciliul sau.

Dosarul se depune la administratia financiara unde se va desfasura activitatea in baza contractului de colaborare sau la administratia in circumscriptia careia medicul are domiciliul stabil, termenul de eliberare fiind de maximum 10 zile calendaristice de la momentul depunerii.

Ceea ce eu nu stiu si nu inteleg (si nu numai eu, ci si cabinetul la care vreau sa lucrez) este cum trebuie facut contractul de colaborare cu persoana fizica/juridica unde medicul isi va desfasura activitatea, avand in vedere ca nu sunt PFI. Multumesc!
In mesajul anterior v-am sugerat sa contactati un notar. Acestia detin modele de contracte civile si chiar va pot intemedia incheierea unui astfel de contract daca sunt de fata partile in contract - dvs. si persoana fizica/ reprezentantul persoanei juridice cu care doriti incheierea contractului.
Eu am expus anterior, posibilitatea de a va infiinta o firma proprie prin care sa incheiati contract de colaborare. Dvs. doriti sa lucrati doar in baza declaratiei venitului la fisc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina muncii ca pfi alex.v alex.v Buna ziua. Vreau sa ma autorizez ca Persoana Fizica Independenta (PFI) ca sa nu mai am de-a face cu sistemul, asta desi denumirea/activitatea PFI in cazul ... (vezi toată discuția)
Mai exista pfi? magdalena iacobescu magdalena iacobescu Lucrez ca si colaborator la o firma imobiliara de unde mi s-a spus sa-mi fac un PFI dar la Adminstratia Financiara din orasul meu Gaesti nu au auzit de asa ... (vezi toată discuția)
Stomatolog înființare pfa/pfi, contract de colaborare Mells Mells Bună ziua! Sunt medic stomatolog proaspăt absolvent și doresc să realizez un contract de colaborare cu un cabinet, însă pentru acest lucru trebuie să ... (vezi toată discuția)