avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident cu un utilaj neasigurat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident cu un utilaj neasigurat

Buna seara. Ma numesc Madalina Lungu si in urma cu apoximativ 2 LUNI am avut un accident cu un utilaj neasigurat. FIRMA CARE DETINEA UTILAJUL MI-AU DAR O POLITA DE RASPUNDERE CIVILA CARE ACOPERA DAUNELE DAR...CEI DE LA ASIGURARI IN CER NISTE ACTE CARE EU NU LE DETIN CUM AR FI copie C.I. sofer vinovat , certificat (atestat) conducator utilaj vinovat, declaratie sofer utilaj vinovat, fisa utilajului/foaia de parcurs, copie contract de executie dintre firma executoare si beneficiarul lucrarii unde s-a petrecut evenimentul, declaratie asigurat daca drumul respectiv era semnalizat corespunzator sau restrictionat circulatiei.
FIRMA ESTE DIN TG MURES,AM DECAT UN NR DE FAX SI UN NR DE MOBIL LA CARE NU RASPUNDE NIMENI.NU ERA NORMAL CA FIRMA DE ASIGURARI SA CEARA ACESTE ACTE FIRMEI DIN TARGUL MURES?
CE POT FACE EU ACUM?

Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 00:02, 18 Noiembrie 2010
Nu aveti un document intocmit de politie privind accidentul, care sa cuprinda toate aceste date?In baza p.v. intocmit de politie, notificati firma sa anunte evenimentul si sa comunice asiguratorului toate datele necesare pentru dosarul de dauna.In caz contrar, ramane actiunea in judecata pentru recuperarea prejudiciului si cheltuielile de judecata.
Aveti dreptate. Dv trebuia doar sa avizati evenimentul la asiguratorul celui vinovat si acestia aveau obligatia sa solicite actele de care aveau nevoie de la firma respectiva. Incercati sa aingajati un avocat specializat pe probleme de daune din asigurari si urmati pasii pe care va sfatuieste acesta sa-i faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investigatii suplimentare rca lord_costin lord_costin As dori si eu o informatie in legatura cu un dosar de dauna la o firma RCA. Dupa accident am fost la politie am dat declaratii, politistul de acolo l-a dat pe ... (vezi toată discuția)
Daune asigurari lucaciu_nick lucaciu_nick buna ziua. am avut un accident rutier iar vinovatul a parasit locul accidentului, masina lui nefiind lovita, am luat numarul si ne intalnim in instanta. ar ... (vezi toată discuția)
Accident cu un utilaj tip freza oana_ingrid29 oana_ingrid29 Buna ziua .Ma numesc Madalina Lungu si de curant am avut un accident cu un utilaj tip freza neasigurat.Cei de la firma respectiva mi-au trimis prin fax o ... (vezi toată discuția)