dimineata am plecat la munca k masina si mi-a iesit in fata masini un scuterist,...nu am avut timp sa-l evit si l-am lovit,...in urma impactului ,tipul a ramas cu fro 3 coaste fracturate si piciorul rupt...eu far spart,parbriz ...tipul (vecin cu mine dealtfel) a stat in spital fro saptamana ......La politie am declarat ,ca nu avem pretentii unul de la celalalt,poi in decurs de o spatamana ,s-a sucit ,si -mi cere 20 mil...mentionez ca ,el nu era in regula d.p.d.val regulilor de circulatie(lipasa vesta,lipsa legislatie ,samd..)Acum urmeaza intrebarea la care mi-ar prinde bne un raspuns : IN ACEST CAZ CE TREBUIE SA FAC EU,SA-I PLATESC TIPULUI BANII,SAU ...?.. vA MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNS
Sa va angajati un avocat! Nu trebuie sa va grabiti sa aruncati cu banii fara a obtine si o retragere a plangerii prealabile (daca aceasta a fost depusa). Trebuie discutat cu el si verificat daca exista plangere prealabila depusa.
Oricum, trebuie verificate mai multe aspecte, cum ar fi numarul de zile de ingrijiri medicale si avand in vedere cele relatate este posibil sa obtina ceva zile!
politia a incheiat vreun act? cu privire la vinovatie ce s-a stabilit la politie?
din declaratiile date de cei doi, cine a incalcat prevederile legale? colegul claudiu v-a sfatuit corect, in cazul in care dvs. ati fi cel vinovat
Pentru cat a stat in spital se calculeaza costul spitalizarii ce urmeaza a fi platit de cel vinovat in producerea accidentului rutier. In dosarul penal, spitalul se constituie parte civila.
Pentru leziunile suferite de partea vatamata, nu conteaza cate zile a stat in spital ci numarul total de zile de ingrijiri medicale necesare pana la vindecare. Se numara zilele de spitalizare dar si cele dupa externare. Este totusi vorba de fracturi si alte leziuni. Din punct de vedere al despagubirilor civile e bine sa i le acordati, va fi o bulina alba pt dvs in dosarul penal
Plangere penala
aurelia56
Sotul meu este parte vatamata in urma unui accident rutier. Are 20 de zile de spitalizare: fractura de femur (tija), fracturi ambele oase mana dreapta ... (vezi toată discuția)