avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Imputare reparatii auto
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Imputare reparatii auto

Buna ziua,

In primul rand doresc sa imi cer scuze in cazul in care a mai fost tratata acesta speta, si nu am gasit inca topicul. In alta ordine de idei as avea urmatoarea intrebare: avand in vedere ca acum aproximativ 2 ani (februarie 2008) am avut un accident cu masina societatii (asigurata numai RCA) in care am fost gasit vinovat (conform PV de la politie), in ce masura mai poate angajatorul sa imi impute reparatiile masinii astazi? Problema a aparut de la faptul ca mai am de recupera cam 10.000 RON de la societate (salarii neplatite) iar societatea sustine ca in contul datoriei salariale sa consider faptul ca nu imi mai imputa reparatia masinii. Precizez ca pana acum 1 luna(data demisiei din societate) nu s-a adus in discutie imputarea reparatiei masinii. In plus nici astazi (dupa 45 de zile de la demisie) nu mi-au dat fisa de lichidare, refuzand pe motiv ca nu au intocmi-o inca, si cate si mai cate. O a doua intrebare ar fi, daca mai am vreo sansa sa recuperez suma restanta din salarii?

Precizez ca in momentul cand am primit masina nu am semnat nici un document prin care sa ma angajez ca inapoiez masina in starea in care mi-a fost data.

Multumesc anticipat !!!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2010
razwy13, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:05, 22 Noiembrie 2010
Daca demisia a fost cu acordul partilor ,conform Codului Muncii orice specificatie facuta ulterior si netrecuta in decizia de incetare a CIM este neavenita .Deci nu va mai poate imputa repararea autovehiculului daca au fost deacord cu demisia.Este problema lor ca nu v-au dat la timp fisa de lichidare,aceasta se intocmeste odata cu demisia sau cu sfarsitul perioadei de preaviz.
amalia37 a scris:

Daca demisia a fost cu acordul partilor ,conform Codului Muncii orice specificatie facuta ulterior si netrecuta in decizia de incetare a CIM este neavenita .Deci nu va mai poate imputa repararea autovehiculului daca au fost deacord cu demisia.Este problema lor ca nu v-au dat la timp fisa de lichidare,aceasta se intocmeste odata cu demisia sau cu sfarsitul perioadei de preaviz.


1. Nu exista demisie cu acordul partilor.
2. Se poate angaja raspunderea patrimoniala a salariatului si dupa incetarea raportului de munca. Nu stiu de unde ati tras dvs concluzia ca : conform Codului Muncii orice specificatie facuta ulterior si netrecuta in decizia de incetare a CIM este neavenita .
Art. 274 C.mun. prevede :
(1) În cazul în care contractul individual de muncă încetează înainte ca salariatul să îl fi despăgubit pe angajator şi cel în cauză se încadrează la un alt angajator ori devine funcţionar public, reţinerile din salariu se fac de către noul angajator sau noua instituţie ori autoritate publică, după caz, pe baza titlului executoriu transmis în acest scop de către angajatorul păgubit.
(2) Dacă persoana în cauză nu s-a încadrat în muncă la un alt angajator, în temeiul unui contract individual de muncă ori ca funcţionar public, acoperirea daunei se va face prin urmărirea bunurilor sale, în condiţiile Codului de procedură civilă.
Cred ca cel mai bine ar fi sa-i lasati in pace si sa va dati deja "invins" lasandu-i sa inteleaga faptul ca v-ati consolat cu situatia existenta pana in februarie 2011 ( oricum nu mai este mult pana atunci).
La acea data, eventuala dumneavoastra datorie fata de angajator, se prescrie.
Dupa februarie 2011 puteti sa va cereti nestingherit drepturile dumneavoastra in instanta fara ca lor sa li se mai poata admite cererea reconventionala.
Succes!!
Ultima modificare: Marți, 23 Noiembrie 2010
rosu gheorghe, utilizator
Confom CM art77.in caz de conflict de munca angajatorul nu poate invoca in fata instantei alte motive de fapt sau de drept decat cele pecizate in decizia de concediere.Ori in cazul de mai sus demisia a fost din initiativa angajatului.Termenul de preaviz fiind incheiat, iar nota de lichidare intarzie sa apara nu cred ca articolele mentionate de dv. mai intra in discutie.Daca avea de gand angajatorul sa-i impute daune trebuia sa o faca acum doi ani ,si nu dupa demisia angajatului.Cu riscul de a ma repeta at 77. este singurul aplicabil in acest caz.
Dar dupa parerea mea ar trebui sa o lasati balta mai ales ca recunoasteti ca erati vinovat de acel prejudiciu adus angajatorului.Castigati ceva ani si nervi pierduti in instante.In cazul de fata echitatea este clara si din punctul dumneavoastra de vedere cat si din cel al angajatoului.
Angajatorul are tot dreptul , in teremnul de prescriptie, sa ceara repararea prejudiciului adus de catre fostul salariat ... repararea prejudiciului nu are nicio tangenta cu articolul invocat de dvs .. acest articol se aplica numai in cazul contestarii deciziei de concediere , nu si in cazul angajarii raspunderii patrimoniale a salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul poate recupera cheltuielile reparatiei facute din culpa angajatului de la acesta, daca autoturismu era asigurat casco dar asiguratorul nu plateste? daous daous Buna ziua, Pe scurt, am facut un accident de care am fost vinovat, cu autoturismul de serviciu. La momentul accidentului autoturismul era asigurat ... (vezi toată discuția)
Legislatie munca ionita1 ionita1 Am si eu problema,,Am fost pusa in situatia sa imi dau demia din functia de referent salariazare.Am depus cerere care mi a fost aprobata si am o decizie de ... (vezi toată discuția)
Demisie razvan40 razvan40 Buna seara va rog sa mi spuneti neaparat....ce mi se intampla daca plec de la actualul loc de munca a doua zi dupa ce mi iau salariul pt ca la inceputul lunii ... (vezi toată discuția)