ionita1 a scris:
Am si eu problema,,Am fost pusa in situatia sa imi dau demia din functia de referent salariazare.Am depus cerere care mi a fost aprobata si am o decizie de demisie.Dupa 7 zile de incetare mi se aduc unele acuzatii de care eu nu sunt in cunostinta de cauza.Intrebarea mea este :Ce se poate intampla in conditiile in care eu in acest moment am o decizie de incetare prin demisie iar angajatorul imi aduce unele acuzatii cum ca as fi prejudiciat firma ?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns .Multumesc
Raspunderea juridica a unui angajat se poate angaja si dupa ce acesta inceteaza raport de munca cu fostul angajator.
Prin urmare, pentru a fi angajata raspunderea patrimoniala a dvs una dintre conditiile ce trebuie indeplinite este existenta unui prejudiciu - acea modificare a patrimoniului care se realizează atât prin diminuarea activului, urmare a săvârşirii unei fapte ilicite, sau prin creşterea pasivului. Valoarea prejudiciului cuprinde prejudiciul efectiv dar şi beneficiul nerealizat.
Asadar, in urmare la baza acelei afirmatii trebuie sa stea un documnet din care sa reiasa ca dvs ati savarsit o fapta in urma careia i s-a cauzat un prejudiciu angajatorului.