avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legislatie munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legislatie munca

Am si eu problema,,Am fost pusa in situatia sa imi dau demia din functia de referent salariazare.Am depus cerere care mi a fost aprobata si am o decizie de demisie.Dupa 7 zile de incetare mi se aduc unele acuzatii de care eu nu sunt in cunostinta de cauza.Intrebarea mea este :Ce se poate intampla in conditiile in care eu in acest moment am o decizie de incetare prin demisie iar angajatorul imi aduce unele acuzatii cum ca as fi prejudiciat firma ?

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns .Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:05, 1 August 2011
Nu mai sunteti in raporturi de munca.
Daca are societatea "ceva" cu dvs. va trebui sa va va cheme in judecata.
Si sa justifice cum a identificat "problema dupa emiterea deciziei de incetare a raporturilor de munca. In situatia in care va justifica, va veti apara in functie de cazul concret ca va este imputat.
Mult succes.
Desi nu sunteti f. clara,banuiesc ca sunteti acum in perioada de preaviz.
In situatia in care angajatorul constata ca ati provocat o paguba din vina si in legatura cu munca dvs, trebuia sa va solicite printr-o nota de constatare si evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul partilor, intr-un termen care nu putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicarii. Vi s-a adus la cunostinta o astfel de nota de constatare ?
De aceea, in opinia mea, ramane sfanta fisa de lichidare, prin care partile isi recunosc datoriile reciproce si achitarea lor.
Daca aveati aceasta fisa, angajatorul nu ar mai fi avut motiv sa va invinovateasca.
ionita1 a scris:

Am si eu problema,,Am fost pusa in situatia sa imi dau demia din functia de referent salariazare.Am depus cerere care mi a fost aprobata si am o decizie de demisie.Dupa 7 zile de incetare mi se aduc unele acuzatii de care eu nu sunt in cunostinta de cauza.Intrebarea mea este :Ce se poate intampla in conditiile in care eu in acest moment am o decizie de incetare prin demisie iar angajatorul imi aduce unele acuzatii cum ca as fi prejudiciat firma ?

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns .Multumesc

Raspunderea juridica a unui angajat se poate angaja si dupa ce acesta inceteaza raport de munca cu fostul angajator.
Prin urmare, pentru a fi angajata raspunderea patrimoniala a dvs una dintre conditiile ce trebuie indeplinite este existenta unui prejudiciu - acea modificare a patrimoniului care se realizează atât prin diminuarea activului, urmare a săvârşirii unei fapte ilicite, sau prin creşterea pasivului. Valoarea prejudiciului cuprinde prejudiciul efectiv dar şi beneficiul nerealizat.
Asadar, in urmare la baza acelei afirmatii trebuie sa stea un documnet din care sa reiasa ca dvs ati savarsit o fapta in urma careia i s-a cauzat un prejudiciu angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie romavocar romavocar am constatat un prejudiciu,am anuntat seful direct si personalu de la security.S-au luat declaratii de la persoanele respective care au confirmat ca s-au ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu noa noa Care este baza legala pentru ca o societate sa-si recupereze prejudiciul facut de un fost salariat? (vezi toată discuția)
Notificare unui prejudiciu creat fara a mentiona in ce consta prejudiciului lucia l lucia l Am primit o notificare care spune cam asa: Prin prezenta va notificare ca figurati in evidentele noastre cu un debit in valoare de 56,70 lei reprezentand ... (vezi toată discuția)