avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Notificare unui prejudiciu creat fara a mentiona in ce ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Notificare unui prejudiciu creat fara a mentiona in ce consta prejudiciului

Am primit o notificare care spune cam asa:
Prin prezenta va notificare ca figurati in evidentele noastre cu un debit in valoare de 56,70 lei reprezentand contavaloarea prejudiciului creat SC.............SA.
Va solicitam ca , in termen de 7 zile de la data primiri prezentei sa va prezentati la sediul subscrisei pt achitarea debitului in cazul in care nu va puteti prezenta puteti face plata in contul bancar ...................
In cazul in care in termenul de mai sus mentionat nu veti achita debitul ,ne vedem nevoti sa recuperam debitul pe cale judecatoreasca .
1 .Eu intreb este semnata si sampilata de un avocat dar nu specifica care este prejudiciul sau in ce consta el.
2.In urma desfaceri contractului de munca in fisa de lichidare SC..........SA mentioneaza ca angajatul nu are nici un debit fata SC.........SA .
3.Aceasta notificare a fost primita la o luna jumate de la desfacerea contractului de munca si lichidare ce se poate face cum sa platesti un prejudiciu de care nu sti nici in ce consta??????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 9 Mai 2014
In general, trebuia sa se mentioneze ce reprezinta acea suma si de unde arezultat.
Intr-adevar, Codul Muncii prevede ca, in situatia in care angajatorul constata ca salariatul sau a provocat o paguba din vina si in legatura cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o nota de constatare si evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul partilor, intr-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicarii, insa nu prevede care este continutul notei de constatare.

De asemenea, răspund patrimonial, în condiţiile Codului muncii, şi foştii salariaţi, şi anume pentru prejudiciile descoperite după încetarea raporturilor de muncă.

Art. 258. C.mun.
(1) În cazul în care contractul individual de muncă încetează înainte ca salariatul să îl fi despăgubit pe angajator şi cel în cauză se încadrează la un alt angajator ori devine funcţionar public, reţinerile din salariu se fac de către noul angajator sau noua instituţie ori autoritate publică, după caz, pe baza titlului executoriu transmis în acest scop de către angajatorul păgubit.
(2) Dacă persoana în cauză nu s-a încadrat în muncă la un alt angajator, în temeiul unui contract individual de muncă ori ca funcţionar public, acoperirea daunei se va face prin urmărirea bunurilor sale, în condiţiile Codului de procedură civilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia imputare sume necuvenite pentru personalul contractual Karmen_2 Karmen_2 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca pentru salariatii contractuali, angajati in baza unui contract de munca, care au incasat de la angajator sume ... (vezi toată discuția)
Firma unde am lucrat imi cere despagubiri de inventar cris2d2 cris2d2 Buna ziua. In data de 20 aprilie 2012 am primit prin posta o notificare din partea unui magazin alimentar unde am lucrat din octombrie 2009 pana in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu noa noa Care este baza legala pentru ca o societate sa-si recupereze prejudiciul facut de un fost salariat? (vezi toată discuția)