avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare SRL

Va rog sa ma ajute cineva care stie,vreau sa infiintez un SRL,cu sediul social la mine in apartament ,de la Registrul Comertului mi-au spus ca am nevoie de acordul vecinilor de pe orizontala si de pe verticala,dar cei de la asociatie nu vor sa-mi dea acordul daca nu semneaza toata scara....nu stiu cum trebuie sa procedez.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 09:44, 22 Februarie 2008
Sunt doua lucruri de spus
1. In primul rand acest acord se solicita doar daca activitatea prestata la sediul nou infiintat ar perturba linistea locatarilor, deci daca nu este cazul dumneavostra va trebui sa va adresati celor de la registrul comertului care fac uneori abuzuri in acest sens.
2. Iar in al doilea rand asociatia va trebui sa isi motiveze refuzul pentru care nu va acorda acea semnatura, refuz pe baza caruia puteti oricand, in cazul in care e nefondat, sa ii actionati in instanta.
Acordul vecinilor se cere oridecateori se schimba destinatia spatiului de locuit in altceva. Aici se va schimba in spatiu comercial, deci este nevoie de acord. Totusi, se cere acordul numai al vecinilor "direct afectati", adica cei cu care te invecinezi pe orizontala si verticala, plus al asociatiei.

Formularul pe care se semneaza este tipizat, il gasesti aici: [ link extern ]

E de altfel foarte clar ca in conceptia ONRC nu trebuie sa semneze toata scara! Iar daca asociatia refuza, in scris, eu zic sa incerci inmatricularea fara, aratand ca refuzul a fost abuziv. Am mai vazut cazuri in care judecatorul a inteles situatia si a admis cererea.
[ link extern ]

Formularul de la adresa de mai sus e lamuritor cu privire la cine trebuie sa-si dea acordul. Vecinii din plan orizontal si vertical (nu toata scara).
Am scris amandoua deodata.
Macar suntem de acord :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru in apartament , parter olivottom olivottom Buna ziua, am cumparat cu sotia un apartament la parterul unui bloc pentru infiintarea unui punct de lucru (coafor). Sotia are o Intreprindere Individuala cu ... (vezi toată discuția)
Acordul locatarilor pentru sediu p.f.a. alina.livia alina.livia Buna ziua. Daca deschid un P.F.A. am nevoie de acordul locatarilor? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Deschidere firma pentru transport-persoane in apartament petitemichele petitemichele Buna ziua, Un vecin a achizitionat un microbuz pentru transport-persoane si vrea sa -si faca sediul/biroul in apartamentul in care locuieste, apartament care ... (vezi toată discuția)