avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat trei luni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat trei luni

Buna seara,

Este prima oara cand navighez pe acest forum si as dori si eu niste raspunsuri la intrebarile pe care le am in legatura cu permisul meu suspendat pentru 3 luni (radar)
Circuland intr-o noapte aproape de dimineata ora 3:30-4 pe soseaua Bucuresti-Ploiesti la iesirea din Bucuresti aproape, imediat dupa Casa Presei un echipaj de la rutiera m-a oprit sa ma anunte ca circulam cu viteza de 111 km/h si ca primesc amenda 540 lei/ 240 daca o platesc in 2 zile si ma aleg cu permisul suspendat pentru 3 luni.
Fiind incepator m-am panicat si nu m-am apucat sa ma iau cu ei ca nu sunt de acord cu ce zic ei etc. etc.
Mi-am platit constincios amenda a doua zi, acum cateva zile mi-a expirat dovada si as vrea sa fac ceva sa imi recuperez permisul datorita faptului ca nu am pus viata in pericol nimanui pentru ca nu existau strazi , alte masini pe sosea, foarte liber si drumul mai bun decat autostrada, am avut un moment de nebunie datorita faptului ca aveam masina de mai putin de 24 de ore.
Vreau sa stiu daca mai exista vreo sansa sa depun contestatie avand in vedere ca dovada de 15 zile mi-a expirat.
+
Ce se poate intampla daca atunci cand imi restitui permisul inapoi daca e sa ma mai opreasca echipajul sa nu le prezint decat actele masinii nu si permisul meu, pentru ca nu vreau sa mai ajunga inapoi la ei pe degeaba.
Din pacate nu mai exista cale de intoarcere,depasirea cu mai mult de 50 km/ora a vitezei legale admisa are aceste repercursiuni asupra persoanei in cauza.In cea ce priveste neprezentarea documentelor la control lucrurile pot degenera chiar in dosar de cercetare asupra faptasului.
Impotriva procesului-verbal se face plangere in termen de 15 zile, daca
nu ati formulat plangerea e tardiva.
Pe perioada judecarii plangerii puteati conduce.
In ultima perioada am tot citit pe diferite forumuri cum ca ar exista un examen pentru scaderea pedepsei la 30 de zile, am fost la Udriste, m-am interesat iar datorita faptului ca nu am permisul de 1 an de zile nu am dreptul sa dau acest examen. Tot pe niste forumuri am citit ca dupa 3 luni trebuie sa susti tot un examen de genu asta si daca nu il promovezi ti se mareste pedeapsa cu inca 30 de zile... Este adevarat lucrul asta?
Daca mai sunteti in termenul legal de 15 zile de la semnarea procesului verbal,formulati contestatie la instanta si pe timpul solutionarii cauzei puteti lua un certificat de grefa pe baza caruia va scoateti permisul si mai puteti circula pana la solutionarea cauzei,dupa care in termen de 15 zile de la pronuntarea sentintei sunteti obligat sa predat permisul de conducere pentru a nu vi se suplimenta perioada de suspendare cu inca 30 de zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie - depasire viteza legala anamariacelik anamariacelik circulam dinspre Reghim spre Dorohoi,iar la intrarea in Toplita am fost oprit de un echipaj de politie pentru depasirea vitezei legale.Mi s-a comunicat ca am ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis ionut andrei ionut andrei salutare numele meu este udrea ionut si am o problema pe care am patit-o chiar azi ,mi s-a suspendat permisul pentru o neacordare de prioritate de pietoni ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis goldieczr goldieczr Buna ziua. Am fost surprins in localitate (limita 50 km/h) cu 133 km/h, deci +83 km/h fata de limita, permis suspendat 90 zile plus amenda 2900 (650 in 15 ... (vezi toată discuția)