Ce inseamna o firma fantoma? Daca eu am facturi de la o firma activa, de unde sa stiu ca e firma fantoma? Eu verific pe anaf daca e activa la data la care lucrez si cam atat.
Ce se intampla totusi daca lucrez cu o asa isa firma fantoma, pt ca eu nu am gasit o lege sa ma lamureasca.
Nici nu veţi găsi în legislaţie definiţia firmei fantomă. Mai pe scurt o firmă fantomă este acea firmă de la care puteţi lua ţeapă dacă nu faceţi toate investigaţiile necesare înainte de a începe afacerile. Dacă vreţi să nu beneficiaţi de ţeapă, vă sfătuiesc ca orice serviciu sau livrare de marfă să nu o faceţi până nu vedeţi banii în cont, cel puţin cheltuielile de producţie.
Aveti la indemana si posibilitatea de a cere informatii despre onorabilitatea firmelor cu care aveti relatii de afaceri. Astfel, pe o cerere furnizare informatii (contra cost) adresata registrului comertului puteti solicita date despre asociati, administratori, capital social, sediu, cifra de afaceri.
Conflict
turinico
Clientul imi face o factura de stornare cu diferenta de pret cu care nu este de acord la marfa pe care a cumparat-o de la firma mea in anul 2010.Intrebare este ... (vezi toată discuția)