avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CEC refuzat + ramburs nereturnat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CEC refuzat + ramburs nereturnat

Buna ziua. Am nevoie de niste sfaturi in urmatoarele 2 probleme.

Am 2 cec=uri in valoare totala de 33000ron emise de firma Hope Life Galati care au venit refuzate. Toate nr de telefon pe care am vorbit cu reprezentantii firmei sunt inchise. La email nu raspunde nimeni. Am fost personal la adresa firmei si este inchis. Inainte de a livra marfa am verificat firma respectiva si este firma veche, nu avea inregistrari in CIP, am verificat inclusiv filele CEC si erau ok. Pe borderoul de incasare apare scris ca in 15zile de la data CEC_ului se pierde dreptul la protest. Mi-au explicat de la banca ca trebuie sa depun plangere in aceste 15 zile.
Unde trebuie sa depun plangere? Am inteles ca politia economica a fost desfiintata. Am vorbit cu o firma de recuperari si ei mi-au spus ca n-au auzit de treaba cu 15 zile. Mi-e teama ca daca nu fac nimic in aceste 15 zile pierd banii. Ce ma sfatuiti?

A 2a problema este legata de firma de curierat BestCurier care trebuie sa-mi returneze un ramburs de 2600ron. Dupa indelungi sapaturi am aflat ca firma a incasat rambursul de la client, a fost trimis inapoi spre Bucuresti si apoi firma s-a inchis. Cum trebuie procedat avand in vedere ca este o suma destul de mica, iar singurul act pe care il am este AWB-ul cu care a fost transmis coletul.
Cel mai recent răspuns: monicalungu , utilizator 21:08, 16 Iulie 2009
Pentru prima situatie faceti plangere la parchet ,dar daca spuneti ca firma s-a inchis nu mai aveti practi ce face si in cel de-al doilea caz situatia este la fel.
Mai exista o varianta dar trebuie sa discutam.
Ce nr au filele CEC?
Pe hartiile de la banca nu au scris ca au anuntat Politia Galati - Investigare fraude?
Aveti contract de colaborare semnat si stampilat de proprietarul firmei ?
Stiti numele si adresa proprietarului ? ( Camera de comert )
Este un singur proprietar?
Cel care a semnat coincide cu cel care are drept de semnatura la banca? ( o simpla intrebare la banca )
Cel care a semnat coincide cu persoana de contact ?

Daca pana aici nu puteti raspunde mai exista o varianta dar trebuie sa discutam pentru mai multe amanunte.
Am nr CEC-urilor, logic. Acestea au venit refuzate. Fiecare CEC in parte si firma a fost verificata in CIP in momentul livrarii marfii. TOata treaba a fost foarte bine gandita. Daca aruncati o privire pe www.antitepari.ro vedeti mai multe detalii. A fost de la bun inceput TEAPA. Paguba este de cca 7mld lei vechi. peste 20 de CEC-uri refuzate in interval de 2 saptamani.
Da, am contract semnta si stampilat deun reprezentant al firmei.
Am fost la adresa firmei si este teren viran, iar la birourile unde aveau inchiriat au tuns-o si au lasat chirie neplatita.
Un sg asociat.
Da, CEC-urile au fost refuzate pt ca nu erau bani, nu a fost refuz tehnic.
Cel care a semnat nu coincide cu persoana de contact.
Teoretic se pot recupera banii.
Practic poate fi mai greu daca va miscati incet.
Pe cec se semneaza Avadanei Ionel ?
Daca da trimiteti-mi inapoi un mesaj pe segmentul personal.
Buna ziua,

Si eu sunt in aceeasi situatie - avem 2 CEC-uri de la Hope Life Galati. La primul am primit refuz de plata astazi, am doliea ar trebui introdus in banca peste cca 1 saptamana dar banuiesc ca se va intampla la fel. Situatia este identica cu a dvs.
Am citit si eu pe antitepari ca sunt mai multe firme in aceasta situatie. Ma gandesc ca ar trebui sa colaboram..poate reusim sa dam de urma acestor INFRACTORI!
De cand ati postat mesajul, ati mai progresat in incercarea de a recupera banii sau marfa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec fals STEFIANA STEFIANA Buna ziua, Intampin urmatoarea problema si daca se poate as dori sa primesc si sfatul dumneavoastra si sa se si faca cunoscut acest mod de operare al ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie client cu poprire pe cont si inregistrat la cip cu motiv major m0nique m0nique Am avut mai multe file CEC cu scadenta in decembrie 2012 pe care nu le-am introdus in circuitul bancar deoarece clientul care le-a emis ne-a informat ca i-a ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare ana74 ana74 Am si eu nevoie de cateva sfaturi. Firma mea a vandut in luna septembrie produse pentru care am primit 2 file CEC, dar au fost refuzate la plata. CEC-urile ... (vezi toată discuția)