avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CEC FALS
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CEC FALS

Buna ziua,
Intampin urmatoarea problema si daca se poate as dori sa primesc si sfatul dumneavoastra si sa se si faca cunoscut acest mod de operare al hotilor.
Acum cateva zile am primit mesaj de la banca cu care lucrez ca un CEC depus spre incasare a fost refuzat la plata.
Motivul bancii care a emis cec-ul: Contul nu corespunde cu titularul.
Eu inainte de a-i da marfa soferului trimis cu CEC-ul, pentru ca era prima data cand lucram cu aceasta firma, desi in prealabil o verificasem si pe ministerul finantelor, am fost si la o agentie a bancii care a emis aceasta fila CEC, pentru a mi-l verifica daca-i in regula, la care doamna de la ghiseu, s-a uitat in zare la fila de CEC si mi-a zis ca nu vede sa fie vreo neregula. Consider ca angajata bancii emitente a acestei file CEC, ar fi trebuit sa tasteze in calculator, in baza lor de date si sa vada daca este vreo neconcordanta intre numarul de cont IBAN si denumirea firmei si spunandu-mi aceasta se evita acest mod de fraudare a firmei mele, pentru ca eu, clar sa fie, auzind acestea, refuzam sa-i mai dau marfa. Am fost si la banca unde urma sa-l depun pentru a fi incasat, intreband acelasi lucru si unde am cerut sa vada si daca aceasta firma figureaza in CIP. Mi s-a spus ca nu are inregistrate incidente la plata. Inarmata fiind cu astfel de raspunsuri de la unitati acreditate in acest sens, am mers si am livrat marfa. Am luat astfel o teapa de peste un sfert de miliard de lei vechi.
In ziua cand am fost anuntata de banca, ca mi s-a dat refuz tehnic la plata, l-am sunat pe cel care se dadea director de vanzari si i-am ca am primit refuz la plata CEC-ului dat de dansul. Revoltat a zis ca nu se poate asa ceva si ca sa-i dau numarul de telefon de la banca unde am depus CEC-ul. I-am dat numarul de telefon a vorbit la banca si m-a asigurat ca-i o greseala dar dansul o sa-mi depuna banii in cont prin Ordin de Plata a doua zi, in jurul orei 12 (adica in data de 21.08.2013) si o sa-mi trimita o copie a acestuia, vizata de banca, pe e-mail pentru a fi sigura eu, ca mi i-a trimis. Ceea ce nu s-a intamplat. A doua zi am mers si am facut o plangere penala la politie. Am mers si la un executor pentru a-l pune in executare, dar acesta m-a sfatuit sa mai astept pana ce voi avea macar o pista de la politie, pentru ca eu trebuie sa-i platesc si dansului un comision pentru tot ce intreprinde si n-ar vrea sa-mi adanceasca si mai mult pierderea in cazul in care nu depisteaza pe nimeni la adresa acestei firme si nici pe asa zisul director de vanzari care poate fi orice sarlatan. I-am multumit pentru sfatul sincer pe care mi
l-a dat si am plecat.
Ce considerati ca as mai putea face in aceasta situatie? Credeti ca mai exista vreo sansa sa-mi recuperez marfa sau banii?
Daca cineva a mai patit asa ceva sa-mi spuna si mie cum s-a finalizat cazul lui.


Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:47, 23 August 2013
Faceti plangere penala la politie si sa aveti avocat angajat ca sa se ocupe urgent de caz.
Poate mai reusiti sa va recuperati din paguba.
Am facut deja de ieri plangere penala la politie. Mi-au zis ca dureaza cam 2 saptamani pana cand sa dau un telefon sa-i intreb daca au gasit vreo pista.
Ce stiti astfel de inselatorii sunt frecvente?
Trebuia sa aveti avocat care sa se ocupe de caz.
Acum probabil ca veti astepta mult timp.
Sunt destul de dese astfel de fapte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fila cec fara disponibil va rog ajutati-ma!!! belw belw BUNA ZIUA AM O MARE PROBLEMA AM LIVRAT MARFA UNEI FIRME SI AM PRIMIT IN SCHIMB FILA CEC SCADENTA LA 30 DE ZILE. TOTUL IN REGULA PANA AICI....DAR LA DATA ... (vezi toată discuția)
Instrument de plata girat mondanicolaetoma mondanicolaetoma sunt agent economic care lucrez si cu instrumente de plata ca fila cec barat; bilet la ordin etc. Am primit drept plata de la un beneficiar o fila cec, pe care ... (vezi toată discuția)
Fila cec electrounivers electrounivers Am primit o fila cec reprezentind cv. factura marfa, clientul m-a rugat sa nu introduc la plata in banca fila cec intrucat nu are disponibil in cont, am amanat ... (vezi toată discuția)