avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general turism
Discuție deschisă în Contabilitate în general

turism

am nevoie, va rog , de ajutor in desfasurarea corecta a unei activitati hoteliere.
mai exact este vorba de un hostel si nu stiu exact ce fel de evidente trebuie sa aiba.
trebuiesc inregistrati turistii ca la hotel, emise facturi si bonuri fiscale, am nevoie de casa de marcat?
ce autorizatii are nevoie?
Cel mai recent răspuns: expertsdata , utilizator 11:57, 18 Noiembrie 2010
Hostelul este unitate turistica cu funcţiuni de cazare, clasificate pe stele .
Punerea în funcţiune este condiţionată de deţinerea autorizaţiilor legale: sanitară, sanitar-veterinară, gospodarirea apelor şi de mediu, după caz, pentru fiecare structură de primire turistică ce face obiectul clasificării sau a declaraţiei pe propria răspundere inregistrată la Registrul Comertului cu privire la îndeplinirea condiţiilor de funcţionare prevăzute de legislaţia specifică în domeniul sanitar, sanitar-veterinar şi protecţiei mediului, conform Legii nr. 359/2004, cu modificările si completarile ulterioare, precum şi de deţinerea autorizaţiei privind prevenirea si stingerea incendiilor.
Pentru a putea functiona, trebuie sa obtineti clasificarea de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.
De la data în care ati înaintat documentația în vederea calsificării, puteti pune în funcţiune pe propria răspundere structura de primire turistică respectivă la numărul de stele solicitat, urmând ca la primirea efectivă a certificatului de clasificare să va continuati activitatea la categoria înscrisă în certificatul de clasificare obţinut.
Evidenta contabila este aceiasi ca si la celelalte unitati turistice cu functiuni de cazare.
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2010
Cornelia Tulpan, Contabil
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dechiderea unui srl in domeniul turismului? radu.geanina radu.geanina Buna ziua Doresc sa ma indrumati in dechiderea unui SRL , care vreau sa functioneze in dom turismului , vreau sa inchiriez locatii pensiuni si case de locuit ... (vezi toată discuția)
Activitate if stancu mariana stancu mariana poate o intreprindere familiala sa faca comert cu bauturi alcoolice la pahar (pentru consum) daca are inclus la activitat,i pe langa cea principala 4719, si ... (vezi toată discuția)
Taxa hoteliera interpretari cazaremamaiaconstanta cazaremamaiaconstanta Am si eu nevoie de un sfat daca se poate. Eu pentru apartamentele ce le inchiriez in regim hotelier am urmatoarea situatie a din 2006 de cind am demarat ... (vezi toată discuția)