am nevoie, va rog , de ajutor in desfasurarea corecta a unei activitati hoteliere.
mai exact este vorba de un hostel si nu stiu exact ce fel de evidente trebuie sa aiba.
trebuiesc inregistrati turistii ca la hotel, emise facturi si bonuri fiscale, am nevoie de casa de marcat?
ce autorizatii are nevoie?
Hostelul este unitate turistica cu funcţiuni de cazare, clasificate pe stele .
Punerea în funcţiune este condiţionată de deţinerea autorizaţiilor legale: sanitară, sanitar-veterinară, gospodarirea apelor şi de mediu, după caz, pentru fiecare structură de primire turistică ce face obiectul clasificării sau a declaraţiei pe propria răspundere inregistrată la Registrul Comertului cu privire la îndeplinirea condiţiilor de funcţionare prevăzute de legislaţia specifică în domeniul sanitar, sanitar-veterinar şi protecţiei mediului, conform Legii nr. 359/2004, cu modificările si completarile ulterioare, precum şi de deţinerea autorizaţiei privind prevenirea si stingerea incendiilor.
Pentru a putea functiona, trebuie sa obtineti clasificarea de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.
De la data în care ati înaintat documentația în vederea calsificării, puteti pune în funcţiune pe propria răspundere structura de primire turistică respectivă la numărul de stele solicitat, urmând ca la primirea efectivă a certificatului de clasificare să va continuati activitatea la categoria înscrisă în certificatul de clasificare obţinut.
Evidenta contabila este aceiasi ca si la celelalte unitati turistice cu functiuni de cazare.
Activitate if
stancu mariana
poate o intreprindere familiala sa faca comert cu bauturi alcoolice la pahar (pentru consum) daca are inclus la activitat,i pe langa cea principala 4719, si ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.