avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scutire impozit salariu pentru cei care se incadreaza ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scutire impozit salariu pentru cei care se incadreaza in DL 118/1990

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire mare: avem cativa salariati care se incadreaza in DL 118/1990 (domiciliu fortat) si de curand au venit sa ne intrebe daca nu cumva , incepand cu 01.ian.2008, sunt din nou scutiti de impozitul pe salariu.
Eu am cautat in mai multe acte , emise de guvern in 2008, dar nu am gasit nimic referitor la acest lucru. Va rog ajutati-ma sa le dau un raspuns corect.
Miltumesc
Cel mai recent răspuns: MihaelaBrancus , utilizator 09:08, 25 Februarie 2008
OUG 106/2007 pentru modificarea si completarea Codului fiscal incepand cu 01.01.2008 nu contine nici o prevedere de modificare in acest sens - deci, se datoreaza impozit pe venitul din salarii.
Sunt scutiti numai de plata taxelor si impozitelor locale, potrivit Decretului -Lege nr.118/1990.
Din prevederile Codului fiscal rezulta ca se datoreaza impozit pe venitul din salarii.
Sunt scutiti de impozitul cuvenit pentru indemnizatia pe care o primesc in baza acestui decret lege; pentru veniturile din salarii datoreaza in continuare impozit (nu s-a modificat legislatia in acest sens).
avn a scris:

Sunt scutiti de impozitul cuvenit pentru indemnizatia pe care o primesc in baza acestui decret lege; pentru veniturile din salarii datoreaza in continuare impozit (nu s-a modificat legislatia in acest sens).

Va multumesc pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt scutiti beneficiarii legii 189/2000 de impozitele locale? codrean_a codrean_a Buna ziua, V-as ruga sa-mi indicati daca in baza Legii 227/2015 privind noul Cod Fiscal persoanele incadrate la Legea 189/2000 beneficiaza in continuare de ... (vezi toată discuția)
Scutirea de la plata taxei pe teren avramo avramo O persoana este beneficiara prevederilor Decretului Lege nr. 118/1990 republicat, conform căruia este scutită de la plata impozitelor şi taxelor locale. ... (vezi toată discuția)
Pensionar, fost deportat in baragan donau44 donau44 Pensionar, fost deportat in Baragan, 1952-1956 beneficiez de indemnizatie conform lege 118/1990, am inteles scutita de impozit; la fel scutit de impozit pe ... (vezi toată discuția)