Am si eu o nelamurire mare: avem cativa salariati care se incadreaza in DL 118/1990 (domiciliu fortat) si de curand au venit sa ne intrebe daca nu cumva , incepand cu 01.ian.2008, sunt din nou scutiti de impozitul pe salariu.
Eu am cautat in mai multe acte , emise de guvern in 2008, dar nu am gasit nimic referitor la acest lucru. Va rog ajutati-ma sa le dau un raspuns corect.
Miltumesc
OUG 106/2007 pentru modificarea si completarea Codului fiscal incepand cu 01.01.2008 nu contine nici o prevedere de modificare in acest sens - deci, se datoreaza impozit pe venitul din salarii.
Sunt scutiti numai de plata taxelor si impozitelor locale, potrivit Decretului -Lege nr.118/1990.
Din prevederile Codului fiscal rezulta ca se datoreaza impozit pe venitul din salarii.
Sunt scutiti de impozitul cuvenit pentru indemnizatia pe care o primesc in baza acestui decret lege; pentru veniturile din salarii datoreaza in continuare impozit (nu s-a modificat legislatia in acest sens).
Sunt scutiti de impozitul cuvenit pentru indemnizatia pe care o primesc in baza acestui decret lege; pentru veniturile din salarii datoreaza in continuare impozit (nu s-a modificat legislatia in acest sens).