avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... contestatii admitere barou sesiunea noiembrie 2010
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

contestatii admitere barou sesiunea noiembrie 2010

Buna ziua! Am sustinut examenul de admitere in barou in sesiunea din luna aceasta , si din motive obiective trebuie sa parasesc tara peste o saptamana .In eventualitatea cazului in care va fi nevoie de o contestatie trebuie sa merg personal sau se poate ca cineva sa o depuna in numele meu? Daca da trebuie vreo imputernicire ? Si cel mai important lucru este daca la contestatie iti vezi lucrarea. Va multumesc si astept un raspuns cat mai repede.
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 12:59, 18 Noiembrie 2010
R E G U L A M E N T – CADRU
privind organizarea examenului de primire în profesia de avocat
(în vederea dobândirii titlului profesional de avocat stagiar)

Art. 21. - (1) Candidaţii pot contesta nota obţinută la probele scrise. Contestaţia se depune la Centrul de evaluare a examenului în termen de 48 de ore de la afişare. Contestaţiile se pot înregistra şi prin fax.
(2) Contestaţiile se soluţionează de către Comisia de contestaţii. Lucrările Comisiei de contestaţii încep în cel mult 3 zile de la expirarea termenului prevăzut la alin. (1).

Art. 22. - (1) În vederea soluţionării contestaţiilor, lucrările scrise vor fi resigilate şi renumerotate, fiind înscrise într-un borderou separat.
(2) Fiecare lucrare a cărei notă iniţială a fost contestată se recorectează de către 2 membri ai Comisiei de soluţionare a contestaţiilor. În cazul în care se constată o diferenţă mai mare de un punct între notele celor 2 corectori şi cel puţin una dintre note este minimum 5 sau dacă diferenţa dintre media stabilită de Comisia de corectare şi de Comisia de soluţionare a contestaţiilor este mai mare de 1,5 puncte, în favoarea candidatului, nota finală va fi stabilită de o comisie formată din cei 2 corectori membri ai Comisiei de soluţionare a contestaţiilor şi un arbitru desemnat dintre ceilalţi corectori prin tragere la sorţi de către Preşedintele Comisiei de examen.
(3) Decizia comisiei de contestaţii este irevocabilă.
(4) Nota acordată la contestaţii nu poate fi mai mică decât nota contestată.
(5) Regulile prevăzute la alineatele (1) – (4) nu se aplică în cazul în care corectarea se face în sistem electronic, când, în vederea soluţionării contestaţiilor, tezele vor fi resigilate, renumerotate şi reevaluate. Rezultatul reevaluării este irevocabil.
Sper ca esti lamurit acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament concurs - recorectarea tuturor lucrarilor dupa o contestatie alinedelea alinedelea Daca in cadrul unui concurs la o companie de stat pentru ocuparea unor posturi, dupa corectarea si afisarea rezultatelor, comisia centrala in urma unei ... (vezi toată discuția)
Probe concurs factor poștal rural ion1967 ion1967 buna ziua ,vreau sa candidez pentru postul de factor postal rural si as dori informatii despre probele de examen ce trebuie sa invat ca sa fiu apt pentru ... (vezi toată discuția)
Contestarea conditiile de desfasurare a concursului de angajare Laura Vilsan Laura Vilsan Un candidat a contestat pe langa rezultatul evaluarii lucrarii scrise si conditile de desfasurare a examenului pentru ocuparea unui post de conducere intr-o ... (vezi toată discuția)