avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... oug 50/2010
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

oug 50/2010

oug 50 se aplica si creditelor in derulare?
Cel mai recent răspuns: nicolae1976 , utilizator 18:01, 18 Noiembrie 2010
Priviti ce sustin unii useri:
www.avocatnet.ro/content/for...

Cum au procedat societatile bancare, cu privire la acest aspect:
[ link extern ]

Si, noutati in domeniu:
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Da se aplica tuturor contractelor inclusiv celor in derulare
Asta nu inseamna ca se aplica retroactiv ci doar de la de la data intrarii in vigoare, urmand sa produca efecte doar pe viitor.
N-am vazut nicio prevedere in OUG 50/2010 in care sa specifice ca se va aplica doar pentru contractele noi.
Am un credit la o banca din 2007 si in desfasuratorul de plata de pina in oug 50 figurau 2 comisioane:comision de administrare cont (11 ron) si comision de risc(63 ron).Dupa adoptarea oug 50 am doar comision de administrare cont (74 ron).Prin urmare s-au cumulat cele doua comisioane cu toate ca in lege scrie ca nu se redenumesc.Intrebarea mea este:Este legal?Pot face ceva in aceasta privinta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 50/2010 nicolae1976 nicolae1976 Am un credit la o banca din 2007 si in desfasuratorul de plata de pina in oug 50 figurau 2 comisioane:comision de administrare cont (11 ron) si comision de ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare pentr-un pumn de galbeni ContSters7431 ContSters7431 Conform principiului neretroactivitatii legii civile noi, ea are aplicabilitate pentru viitor. Cum este posibil ca o lege noua sa fie valabila preferential? Ma ... (vezi toată discuția)
Incasari abuzive de banca simonna38 simonna38 Buna seara e ora 23,39 A m un contract de credit de consum din 18.03.2008 care atunci avea DA.=8,5% si DAE=13,74% In oct 2008 am primit alt grafic de ... (vezi toată discuția)