Am urmatoarea nelamurire: am un contract de leasing si in contract sunt stipulate penalitati in cuantum de 1% pe zi din valoarea facturii in caz de neplata. Firma de leasing a emis in data de 9.11.2010 o factura de penalitati, pe care nu scrie care este data scadenta. In data de 15.11.2010 am primit o notificare de plata prin care mi se spune ca am intarziat plata facturii cu 6 zile drept pentru care trebuie sa platesc alte penelitati. Fac precizarea ca factura a fost trimisa prin posta fara confirmare de primire si nu a ajuns la mine pe data de 09.11.2010.
Intrebari: se poate emite o facura care sa nu aiba data scadenta?
Este corect sa platesc penalitati la penalitati?
Speta este urmatoarea: in luna mai firma de leasing a emis o factura in valoare de 5200 ron din care 2600 reprezinra rata lunara iar diferenta reprezinta penalizari pentru facturi din urma neplatite la timp. Aceasta factura din mai a fost achitata pe data de 19.10.2010. Pentru aceasta factura firma de lesing pretinde penalizari in valoare de 7280 ron pe care le-au calculat astfel: 1%*5200*140 de zile intarziere=7280 ron. In concluzie trebuie sa platesc penalizari la penalizari.
In contractul de leasing este specificat: "In cazul in care ratele de leasing sau orice alte sume platibile conform contractului de leasing nu au fost creditate in contul bancar al locatorului , utilizatorul va plati o penalizare de 1% pe zi de intarziere din suma datorata"
Multumesc anticipat.
Cititi cu atentie contractul de leasing.Vedeti precizarile de acolo privind modul de achitare a obligatiilor de plata. Este posibil sa se fi prevazut ca la orice plata care se efectueaza, achitarea sa se faca intr-o anumita ordine. Daca exista o astfel de clauza, indiferent ce scrieti pe OP , achitarea se va face conform clauzei din contract.
In acest fel e posibil ca tu sa crezi ca ai achitat factura "X" care era o rata de leasing, dar in realitate firma de leasing va da achitare conform clauzei stabilite in contract, pe sume mai vechi, reprezentand alte obligatii pe care nu le-ai platit la timp.
In ce priveste penalitatile tot in clauzele contractului gasiti raspunsul.
Bafta!
Contract donatie
nelud
Buna seara,
In luna februarie 2005 am primit prin contract de donatie un apartament de la parintii mei, iar acum imi este teama sa nu-l pierd, deoarece am ... (vezi toată discuția)