avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Abuz societate leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Abuz societate leasing

Buna ziua,

Am urmatoarea problema, si sper sa ma ajutati, asa cum s-a intimplat de fiecare data ( fie direct fie indirect )
Am un contract de lesing incheiat cu BCR Leasing, pentru o autoutilitara, si din cauza neplatii facturilor emise ( adica jumatate din rata februarie, martie - intreaga si aprilie intreaga ), mi-au trimis un reprezentant de la o firma de recuperari, pentru a ridica masina. Bineinteles ca nu am fost de acord ( mai am 5 luni pina inchid leasing-ul ), i-am eliberat Bo pe facturi ( desi factura pe aprilie nu am primit-o, dar nu asta este problema) dupa care imi spune ca mai datores inca vreo 1300 ron - cv prestari servicii, factura "cica" emisa de ei dar care nu a ajuns sub nici o forma la mine, desi celelalte facturi au ajuns fara probleme. In fine acest reprezentant a plecat la sediu, de unde ma suna ca sa imi trimita aceasta factura, care....a fost emisa in luna februarie, cv prestari-servicii recuperari si care intre timp si-a schimbat valoarea de la 1300 la 1100 ron ?!? Nu numai atit, dar imi spune ca si aceasta factura este scadenta, deci poate rezilia contractul si ca tot va trebui sa vina sa ridice masina...
I-am cerut sa imi demonstreze cum a fost trimisa si cind....pentru ca altfel nu o voi achita...
Spuneti-mi va rog...ce pot face in acest caz ? Sunt obligata sa platesc aceasta factura ? Daca este emisa in 21 febr cu termen de plata in 4 martie, si eu am primit-o astazi, adica 27 aprilie, cum ma poate soma ?
Aceasta societate are dreptul de a ridica masina ? In baza a ce ?

Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: lumi71 , utilizator 20:32, 6 Mai 2009
Din punctul meu de vedere nu au niciun temei sa va ridice masina si nici sa va someze pentru factura neemisa.
Daca nu inteleg de buna voie spunetile ca le faceti plangere la Protectia Consumatorului, si apoi vedeti ce se intampla.
Oricum achitati doar ceea ce scrie pe factura emisa.
Ar trebui notificati prin executorul judecatoresc sau mai rapid (fax, e-mail) cu privire la existenta acestor nereguli.
Verificati contractul incheiat si vedeti ce scrie referitor la emiterea facturilor: termen, scadenta. si situatia in care firma poate sa va ia din folosinta bunul mobil.
Trebuie sa aveti si un grafic de rambursare a ratelor, verificati daca a fost respectata suma.
Daca descoperiti nereguli si aveti temei juridic care sa va sustina afirmatiile, sesizati si OPC-ul, cum v-a sfatuit colegul gabescu.
Stimati domni,
In primul rind va multumesc pentru sfaturi. Ideea care ma determinat sa va cer ajutorul, este emiterea acestei facturi de prestari-servicii, de existenta careia nu am stiut, si vroiam sa stiu daca din punct de vedere legal, odata ce nu mai am nici un debit fata de compania de leasing, sunt obligata in vreun fel in a achita acesta factura de prestari - servicii.
Desi aveam certitudinea ca voi gasi ajutor pe acest site, nu credeam ca va fi asa de rapid.
Tin sa va multumesc sincer, pentru sfaturi si tot respectul fata de dvs.
O zi buna va doresc,
Ana Vieru.
Buna ziua,

Foarte interesant subiectul si din pacate, de actualitate.(se intampla multora).Mi-as permite un comentariu si anume OPC-ul din cate stiu eu nu poate interveni in cazul unui contract comercial incheiat intre doua persoane juridice asa cum inteleg ca este cazul dumneavoastra.

Multumesc
Buna ziua,
Si repetitia acestui fapt m-a facut sa ma revolt la modul lor de tratare a problemei.
Nu este singura societate de lesing cu care colaborez, insa daca celelalte au venit cu propuneri si sugestii, in ideea de a usura situatia ambelor parti ( atit a noastra cit si a lor ), ei bine, BCR Leasing nu numai ca nici nu a pomenit de asa ceva, dar mai vine si cu abuz. Nu sunt impotriva luarii anumitor masuri, dar nu asa...si nu cind se stie ca acesta situatie este generala. Nu a existat rea vointa, ci doar imposibilitate de plata .
Oricum, sa speram ca lucrurile vor fi tratate si de dinsii, asa cum le-am tratat si eu.
Multumesc ptr sfat.
O zi buna.
Ana V.

Alte discuții în legătură

Contract de leasing rosoga rosoga va rog frumos sa imi dati si mie un sfat.am avut un contract de lesing ,am achitat 3 ani si acum am ramas cu 4 restante ,din anumite motive, in data de 02 ... (vezi toată discuția)
Intrebare: abuz / evaziune fiscala - leasing maque maque Buna seara, De ceva vreme, mai exact din luna februarie a acestui an ma confrunt cu o problema cu firma de leasing prin care am achizitionat un autoturism ... (vezi toată discuția)
Recuperare autoturism in leasing 14 14 Buna ziua....va rog am o dilema si incerc sa aflu cateva raspunsuri Acum 3 ani am achizitionat o masina in leasing pe firma, dupa 2 ani firma pe care am luat ... (vezi toată discuția)