avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

VA ROG DACA I-MI POATE EXPLICA CINEVA CARE ESTE SEMNIFICATIA LA URMATOAREA FRAZA DINTR-O CITATIE DE LA NOTAR:NEACCEPTAREA SUCCESIUNII DE CATRE CEI INDREPTATITI,IN TERMEN DE 6 LUNI DE LA DATA DESCHIDERII SUCCESIUNII(DE LA DATA DECESULUI)ATRAGE DECADEREA ACESTORA DE LA MOSTENIRE,POTRIVIT PREVEDERILOR CODULU CIVIL.
MAI PRECIS AS DORI O LAMURIRE ,CE INSEAMNA ASTA?LA CE SE REFERA?
MULTUMESC MULT CELOR CARE O SA MA LAMUREASCA.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 15:05, 18 Noiembrie 2010
dvs, ca succesibiul aveti obligatia ca in termenul de optiune succesorala- cel de 6 luni de la data decesului defunctului, fie sa acceptati succesiunea, fie sa renuntati la ea.
acceptarea poate fi: - expresa= declaratie de acceptare data in forma autentica la un BNP;
-tacita= prin indeplinirea unor fapte materiale din care rezulta neindoielnic intentia sa de acceptare a mostenirii. In principal, aceste fapte trebuie sa aiba importanta unor acte de dispozitie, iar nu de simpla administrare provizorie sau conservare a bunurilor mostenirii. Practica judiciara considera a fi fapte de acceptare tacita a mostenirii urmatoarele, enumerate nelimitativ:
vanzarea sau donatia unor bunuri din mostenire; preluarea, detinerea si folosirea unor bunuri succesorale (care prin natura si valoarea lor nu pot fi considerate amintiri de familie) etc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri ella2010 ella2010 daca fratele meu in urmatoarele 6 luni,nu isi exprima dorinta de a participa la succesiune dupa mama noastra [tata a murit mai demult] mai are dreptul ... (vezi toată discuția)
Succesiune ne finalizata stanciuu_auco stanciuu_auco am tatal decedat din 2000, dar nu am facut succesiunea, mostenitori fiind mama si eu. exista vreo lege care sa ma oblige sa o fac, mai ales ca am probleme cu ... (vezi toată discuția)
Rol agricol (fiscal) la primarie dgmaster dgmaster Am rugamintea sa ma lamuriti in legatura cu caracterul rolului din registrul agricol al primariei. Faptul ca bunurile imobile sunt inscrise in registrul ... (vezi toată discuția)