...apai intre un act real si unul simulat io as alege tot cel real...daca noi ca oameni cunoscatori in ale legilor recomandam oamenilor simultatii ce sa mai zic...donatia in cazul dvs (daca sunteti ruda gr 3 cu matusa adica aceasta e sora cu mama/tatal dvs) e scutita de plata impozitului lucru care nu se aplica vanzarii...costul impozitului ridica cheltuielile contractului cu aprox 100%...
Nu ati precizat daca matusa este casatorita si daca parintii acesteia mai traiesc.Un act de donatie nu poate fi atacat cu succes decat de catre mostenitorii rezervatari ai defunctului : adica descendentii (copiii ,in speta nu exista),ascendentii privilegiati,adica tatal si mama defunctului si sotul supravietuitor.Daca matusa nu are sot, ocopii si parinti poate dona fara probleme averea sa in timpul vietii. Fiecare persoana poate dispune de bunurile sale prin donatie in timpul vietii dupa cum doreste , cu condiia sa nu se incalce rezerva succesorala.
Av,.Ioana Cazacu 0766525202
Succesiune
adevar2014
Buna, as avea nevoie de ceva sfaturi, Am un avocat dar stiti poate nu-i destul de sincer cu mine, pentru ca daca imi zice nu mai merg la proces si asa nu mai ... (vezi toată discuția)
Mostenire
cristimunteanu
Buna ziua. Am 66 ani, niciodata casatorit, si un copil mic (recunoscut oficial) De asemenea eu am si o sora vitrega. Mama copilului traieste separat de mine. ... (vezi toată discuția)