avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

matusa este singura proprietara,nu are copii,eu sunt o nepoata si as vrea sa sti daca un act de donatie se poate dobora de alti nepoti.
...nu se poate decat pe motiv de lipsa discernamant sau vicii de consimtamant...
pt siguranta face-ti contract de vanzare -cumparare-costurile sunt aproape aceleasi.
...apai intre un act real si unul simulat io as alege tot cel real...daca noi ca oameni cunoscatori in ale legilor recomandam oamenilor simultatii ce sa mai zic...donatia in cazul dvs (daca sunteti ruda gr 3 cu matusa adica aceasta e sora cu mama/tatal dvs) e scutita de plata impozitului lucru care nu se aplica vanzarii...costul impozitului ridica cheltuielile contractului cu aprox 100%...
Nu ati precizat daca matusa este casatorita si daca parintii acesteia mai traiesc.Un act de donatie nu poate fi atacat cu succes decat de catre mostenitorii rezervatari ai defunctului : adica descendentii (copiii ,in speta nu exista),ascendentii privilegiati,adica tatal si mama defunctului si sotul supravietuitor.Daca matusa nu are sot, ocopii si parinti poate dona fara probleme averea sa in timpul vietii. Fiecare persoana poate dispune de bunurile sale prin donatie in timpul vietii dupa cum doreste , cu condiia sa nu se incalce rezerva succesorala.
Av,.Ioana Cazacu 0766525202

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire hotnog_ionut hotnog_ionut o matusa a mea a fost casatorita cu un cetatean. nu au avut copii. eu sunt nepot de gradul 1 a matusii. aceasta a avut pe rol 4 ha de teren arabil. matusa mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune adevar2014 adevar2014 Buna, as avea nevoie de ceva sfaturi, Am un avocat dar stiti poate nu-i destul de sincer cu mine, pentru ca daca imi zice nu mai merg la proces si asa nu mai ... (vezi toată discuția)
Mostenire cristimunteanu cristimunteanu Buna ziua. Am 66 ani, niciodata casatorit, si un copil mic (recunoscut oficial) De asemenea eu am si o sora vitrega. Mama copilului traieste separat de mine. ... (vezi toată discuția)