avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... racord gaze
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

racord gaze

Buna ziua.,
Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea situatie. Mama mea locuieste la casa insa intrarea nu se face din str principala ci pe un gang de trecere pe care mai intra alte 3 fam catre locuintele lor, gang care este propietate personala a unuia dintre vecini, care este parctic si ruda cu noi. In momentul in care mama a renovat casa(mostenire de la parinti), a facut un act notarial cu propietarul gangului cf caruia are drept de trecere, ferstrele pot fi pe partea gangului si de asemnea este mentionat faptul ca racordarea la utilitati se va face din acel gang. Mama a facut cerere ptr racord la gaze (ea a avut si inainte de anul mutarii, insa in timpul renovarii un vecin i-a daramat contorul precum car ar fi fost propti de casa lui ) iar cei de la gaze i-au refuzat dosarul pe motiv ca ea ar tb sa mai faca un alt act notarial cf caruia dc propietarul gangul doreste vreodatata/oricand sa o scoata de la gaze sa o poata face. Ideea este ca nu suntem deloc de acord cu acest act. Am consideart ca primul acty notarial in care scr RACORD LA TOATE UTILITATI se va face prin acel gang va fi de ajuns. Am incercat sa intram in audienat la cei care se ocupa de dosar insa ni s-a spus ca este imposibil si ca far acel act nu ii va aproba gazel ein veci. Mi se pare inadmisibil in ideea in care traim in anul 2010 si intr-un municipiu(PLOIESTI) nici macar in mediu rurarl si sa fie nevoita sa stea far agaze. Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce anume sa facem in vederea rezolvarii situatiei.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: aianaa , utilizator 17:44, 18 Noiembrie 2010
Intr-o prima etapa va sugerez sa trimiteti o adresa scrisa catre furnizorul de gaz la care sa anexati actul pe care il aveti deja pentru ca impresia mea este ca nu s-a analizat situatia concreta ci s-au cerut documentele care se cer tuturor. Solicitati in acea adresa sa vi se indice si temeiul legal in baza caruia se cere acea declaratie notariala.
Daca raspunsul nu va multumeste ati putea da in judecata furnizorul de gaz- dar in mod sigur procesul va dura macar 3-4 luni (in varianta optimista) timp in care mama dvs va avea de suferit. Astfel incat as sugera ca mama dvs sa dea acea declaratie la notariat ( declaratia o semneaza doar mama dvs, iar proprietarul gangului nici macar nu trebuie sa stie de ea astfel incat e putin probabil ca o va putea folosi vreodata impotriva mamei dvs).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Centrala gaz nereis nereis Buna ziua, Locuiesc la bloc iar familia mea si alte doua familii am ramas singuri pe scara legati la reteaua clasica de termoficare celelalte 11 apartamante ... (vezi toată discuția)
Necesitate acord vecini pentru racordare la curent biberul biberul Buna, in ce conditii furnizorul de electricitate poate face o lucrare pe un drum comun cu peste 25 de proprietari, pentru racordarea unui proprietar fara sa ... (vezi toată discuția)