avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Centrala gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Centrala gaz

Buna ziua,
Locuiesc la bloc iar familia mea si alte doua familii am ramas singuri pe scara legati la reteaua clasica de termoficare celelalte 11 apartamante avand deja centrale pe gaz. Problema este ca care este proprietarul proiectului pentru gaz nu vrea sa sub nicio forma sa ne dea acordul de a ne racorda gaz si de a ne pune centrale la fel ca ceilalti! Persoana respectiva a avut in repetate randuri conflicte cu mai toti locatarii si cu mari eforturi a semnat iar acum ne ameninta ca nu ne semneaza in timp util pentru a putea inainta procedurile de debransare si racordare la gaz!Am sunat la la Asociatia de locatari si ei au spus ca nu au cum sa intervina daca el nu vrea sa semneze si ca putem doar sa actionam in instanta! La primarie, de asemenea am vorbit si la fel spun ca nu e problema lor! Va rog insistent sa-mi dati un sfat pentru a putea rezolva aceasta problema pentru ca blocul in care locuiesc a avut mereu facturi colosale la caldura si nu mai putem continua sa platim cate un salariu mediu pe economie in fiecare luna doar pe caldura mai ales ca din cate am inteles costul gigacaloriei va creste si mai mult in aceasta iarna!
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters62736 , utilizator 18:47, 1 August 2011
Dati declaratie autentica la notar prin care va obligati sa il despagubiti si depuneti declaratia la furnizorul de gaze.
Alex_Munteanu a scris:

Dati declaratie autentica la notar prin care va obligati sa il despagubiti si depuneti declaratia la furnizorul de gaze.
nu este valabila la niciun distribuitor de gaze, fie el gdf suez, e-on gaz, congaz, wirom, etc
Pai proprietarul conductei a facut la un moment dat o cheltuiala pe care in timp si-a amortizat-o partial. Ca sa o amotizeze total si dvs. - cei doua familii trebuie sa faceti monetarul la dumnealui. Cred ca cere prea mult de nu va intelegeti, asta este alta poveste, insa legal, el nu va poate opri sa va conectati la conducta de gaz, daca a fost proiectata pentru consumul celor 13 familii de pe casa scarii.
Mergeti la distribuitorul de gaz si cereti lamuriri, sfaturi. Daca ati fost la primarie si nu v-au ajutat, inseamna ca acolo aceti niste functionari prosti pe care-i platiti degeaba... Poate nu ai fost la cine trebuie!
Va multumesc pentru raspuns.Problema nu sunt banii pe care ni-i cere ci faptul ca se incapataneaza sa ne semneze si ne scoate ochii la cati am ramas cu diverse scandaluri in care am fost implicati tot din cauza lui. Si plus de asta la cei de dinainte nici macar nu le-a prezentat vreun act prin care sa justifice suma pe care o cere! Problema cred ca se va rezolva in instanta pana la urma si as vrea sa stiu cam cat ar dura un astfel de proces si daca el are vreo sansa sa castige in conditiile in care oricine are dreptul sa aleaga ce sistem de incalzire doreste!
domnule adam , primaria nu are de ce sa se implice in chestiunea conductei de gaze, aceasta fiind o problema interna a asociatiei, respectiv intre investitorii initiali sau ulteriori ai conductei, si cei care doresc bransarea la teava cu pricina.
tocmai de aceea, firmele de gaze cer adeverinta din partea investitorului/investitorilor conductei de gaze prin care sa se precizeze ca s-au inteles financiar cu cei care doresc conectarea la coloana respectiva, si nu declaratie notariala prin care se obliga la plata ulterioara.
dvs, cind mergeti sa cumparati mincare, nu le platiti cash ? le duceti declaratie notariala prin care va obligati sa le platiti marfa cumparata ? "ce-i in mina, nu-i minciuna !" este o vorba din popor perfect valabila in aceasta situatie.
sa spunem ca acea declaratie notariala i-ar fi acceptata, insa posesorul ei nu si-ar tine promisiunea ... investitorul initial ar fi nevoit sa-l dea in judecata pe neserios, ceea ce ar fi neplacut pentru el ... ar pierde bani, timp si nervi prin tribunale .... pe cind asa, respectivul doritor isi plateste dreptul de a se racorda la conducta ... si toata lumea este fericita ....
evident, mai putin in situatia in care investitorul/ii initial/i cere o suma prea mare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare congaz andral andral Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme. In urma cu doi ani,in orasul nostru s-au bagat gaze. Avand in vedera ca magistrala de gaz nu trecea si pe ... (vezi toată discuția)
Racordare la gaze - probleme cofinantatorul tevii sickao3 sickao3 Buna ziua, Am facut si eu o cerere de racordare la gaze, dar am o problema cu cofinantatorul conductei la care vreau sa ma bransez. Imi cere despagubire mai ... (vezi toată discuția)
Acord acces coloana de gaze goggy goggy Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: locuiesc la parter intr-un bloc de 7 etaje, pe o scara unde deja a fist trasa o conducta de gaze, investitorul ... (vezi toată discuția)