avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIUL MATERNAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIUL MATERNAL

poate o firma bugetara sa solicite un loc vacant in locul unei mamici aflate in risc maternal?este legal? eu stiam ca acel contract individual de munca se suspenda numai pe timpul concediului maternal care este total diferit de concediul de risc maternal acesta din urma fiind clasat ca un concediu normal? multumesc
Cel mai recent răspuns: mikas , utilizator 19:40, 18 Noiembrie 2010
.daaa din pacate.multumesc mult ! o seara placuta
totusi va mai deranjez putin...:"> cand semnezi un contract pe un post vacant trebuie stipulata in mod expres data inceperii cat si a incetarii? respectiv data la care inceta concediul de risc maternal sau pana la terminarea celor 2 ani de crestere copil presupunandu se ca dupa o sarcina cu risc maternal s ar fi adus pe lume un bebbe? multumesc !
Da, c.i.m. se incheie pe perioada suspendarii raportului de munaca al persoanei pe care o inlocuieste ... in acest sens, trebuie sa existe data inceperii si data incetarii activitatii.

Mai intai se poate incheia pe durata concediului de maternitate, urmand apoi a i se prelungi durata (pana la maxim 24 de luni) daca persoana intra in CCC.
Nu se stipuleaza data exacta, ci doar "pana la intoarcerea titularului">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Remuneratie suplimentara pentru delegare de competente mudpie mudpie Buna ziua! Este prima oară când vă cer ajutorul şi vă mulţumesc anticipat. Problema mea stă în felul următor. Sunt funcţionar public într-o ... (vezi toată discuția)
Cm perioada determinata-revine din ccc zzenovia zzenovia Nu stiu cum sa procedez corect ca sa nu lezez o persoana care a avut incheiat un CMI pe perioada determinata(titularul in concediu pentru crestere copil) si in ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata incheiat in timpul sarcinii ism ism Buna ziua. Sunt angajata cu contract pe perioada determinata, pana in data de 01 Mai 2016. Acesta este cel de-al treilea contract pe perioada determinata, ... (vezi toată discuția)