Buna ziua.Am vandut un magazin care are caracter de contructie provizorie din isopan catre mama mea.atat vanzatorul cat si cumparatorul fiind persoane fizice.Am incheiat un contract de vanzare cumparare parafat de avocat.Am mers astazi la finante sa-l inregistrez si mi-a zis ca nu este valabil actul ca trebuie facut la notar nu la avocat .Din ce am inteles de la avocatul meu acel act este valabil fiind vorba de o constructie provizorie asa cum este numita si in autorizatia de constructie.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Cine are dreptate?Avocatul meu sau cei de la taxe si impozite care m-au trimis la notarul x sa imi autentifice actul de vanzare cumparare?
Buna seara. Prin OUG 210/2008 s-a stabilit ca vanzarea cumpararea se poate face doar de notar
"Art. 101. - Locuintele si unitatile individuale pot fi instrainate si dobandite prin acte juridice intre vii, incheiate in forma autentica, sub sanctiunea nulitatii absolute. Dreptul de proprietate comuna, fortata si perpetua asupra partilor comune ale unui imobil se valorifica numai impreuna cu dreptul de proprietate exclusiva care poarta asupra acestuia sau a unei parti determinate din acesta.
acest magazin este din isopan cu pereti demontabili.nu este spatiu de locuit .el este amplasat pe un teren inchiriat.eu ori ca vindeam acest magazin aruncat intr-o remorca de tractor ,ori ca al vand deja amplasat pe un teren inchiriat el tot constructie provizorie este.cand vrea propietarul terenului cumparatorul magazinul al va demonta si va pleca cu el in caruta
Atunci de ce ai mai vandut, ai fost la avocat si la finante?
Este ca si cum ai fi vandut o rulota, sau un alt bun mobil. Pentru aceasta nu ai nevoie de intreg balamucul avut. Un contract simplu de vanzare, pentru o suma simbolica, si totul este OK