avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi de succesiune

buna ziua . as dori sa ma ajutati intr-o problema .Parinti mei au detinut o casa ,dar acum 10 luni mama mea a murit.Tatal meu solicita ca noi cei 2 copii [care nici unul nu locuim inpreuna cu el ] sa trecem casa pe numele lui ,intentia vadita a tatalui este de a se recasatori si de a ne inlatura de la succesiune. intrebare ? cum putem stopa legal actiune tatalui nostru ,,,va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 13:05, 19 Noiembrie 2010
In acest moment tatal nu poate face nimic fara consimtamantul vostru . In termen de 6 luni trebuia sa faceti o declaratie notariala de acceptarea succesiunii. Daca ati luat bunuri din mostenire sau daca ati locuit in imobilul in litigiu ori daca ati contribuit la cheltuielile de inmormantare sunteti considerati acceptanti in mod tacit ai succesiunii .Veti fi chemati la notariat pentru dezbaterea succesiunii si vi se va recunoaste cota din mostenire adica 3/4 . Nu uitati ca masa succesorala se compune doar din 1/2 din imobil intrucat restul de 1/2 apartine tatalui dvs. ca bun al sau propriu de care poate dispune dupa cum doreste . Daca doriti puteti deschide chiar voi succesiunea si puteti solicita iesirea din indiviziune. tatal va va despagubi pentru cotele ce vi se cuvin.Nu ramaneti pasivi fata de su8ccesiune pentru ca ea se poate pierde prin neacceptare in termen.Contactati un avocat .
Daca se casatoreste
Daca nu sunteti de acord e foarte simplu: nu dati nici o declaratie de renuntare la succesiune. Si in general, nu dati nici o declaratie care sa va prejudicieze in vreun fel.
Acceptati succesiunea si o dezbateti legal, sa va culegeti toti drepturile, nu doar tatal.
buna ziua.
aveti grija sa nu fiti decazuti din dreptul de a accepta succesiunea .
daca tatal dvs. a acceptat succesiunea in termenul legal, iar descendentii nu au procedat la fel, dansul poate invoca prescrierea dreptului de optiune succesorala a descendentilor si poate fi declarat unic succesor. :((
buna ziua,
mergeti la un BNP si dezbateti succesiunea.
prezentati in original certificatul de deces al defunctei, actele dvs de stare civila etc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune rada78 rada78 Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii cu privire la urmatoarea problema: tatal meu a fost casatorit de 3 ori iar primele 2 casnicii au rezultate 2 fete; in ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu testament si mostenitori rezervatari Statescu Statescu Buna ziua! Tatal, decedat mai demult. Mama, decedata de aproape un an. Au avut un baiat si o fata, care la randul lor au cate 2 copii, fiecare. Fata are de ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune malinna malinna tatal meu a murit acum 6 luni .este indicata sa se faca taxa de succesiune ? mama sta in apartament ,iar eu si fratele meu suntem la casele noastre .daca nu ... (vezi toată discuția)