avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... spatiu mai mic decat in contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

spatiu mai mic decat in contract

Acum doua luni am inchiriat un spatiu comercial intrun centru comercial platind anticipat cateva chirii+garntie in baza unui precontract.Centrul comercial se va deschide in luna decembrie.Ieri am semnat contractul pentru acest spatiu si am primit cheile.Am masurat spatiul ca sa imi comfirm ca am tot atati metri care sunt scrisi si in contract.Surpriza a fost destul de mare pentru ca lipsea un metru si treizeci dintrun spatiu de opt metri.Alta surpriza am avut cand am aflat ca ei stiau ca acest spatiu este mai mic.Mi-au spus ca vor rezolva aceasta problema si ca vor reduce chiria.Mi-au redus chiria dar nu cu cat ar fi trebuit.Ma simt inselat mai ales ca s-au folosit de banii mei pana in acest moment.Spatiul nu mai are aceiasi valoare in acest moment.Ce pot sa fac ? Nu vor sa negocieze.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 14:14, 22 Noiembrie 2010
Daca chiria a fost stabilita in Lei / M.p reduceti chiria la numarul metrilor patrati existenti , daca nu , cu regula de 3 simpla. Dvs aveti dreptul si sa cereti rezolutiunea contractului , daune interese , daca nu va puteti intelege.
Cu conditia sa dovediti...in instanta.
Dupa cum spuneam spatiul nu mai are aceiasi valoare pentru mine pentru ca nu are aceiasi desfasurare.Ei au redus chiria in raport cu metrii patrati.consider ca ar trebui sa o reduca mai mult avand in vedere ca au vrut sa ma insele
Ce anume sa dovedesc in instanta?
Trebuie sa puteti dovedi ca in contractul initial era prevazuta o suprafata desfasurata mare , iar in ipoteza ca veti ajunge in instanta , va trebui sa precizati ca suprafata reala , fiind mai mica , nu corespunde nevoilor dvs. pt care ati contractat sptiul respectiv, fapt pt care cereti rezolutiunea contractului + daune interese.

Alte discuții în legătură

Anularea unui act de inchiriere de spatiu comercial ucsena ucsena am inchiriat un spatiu comercial cu data de 15 martie.nici pana acum nu am intrat in spatiu.vreau sa reziliez contractul.am platit o luna chiria in avans si ... (vezi toată discuția)
Explicatie cf batzik batzik Pentru a imi autoriza activitatea la o noua locatie, am cerut un extras CF pentru informare. In acesta scrie: [...] Date referitoare la constructii: Nr. ... (vezi toată discuția)
Atentie la acte si la buzunar ! MICOLIS MICOLIS O societate în curs de constituire, pe baza rezervării denumirii, închiriază un spaţiu comercial pt. punct de lucru. Se întocmeşte şi semnează un ... (vezi toată discuția)