Am o nelamurire in legatura cu art. 51 din Contractul colectiv de munca unic la nivel national 2007-2010.
In acesta, la art. 51 lit. c, apare prevederea ca salariatii sa beneficieze de un ajutor in cuantumul unui salariu mediu pe unitate, pentru salariata care a nascut un copil.As dori sa stiu daca exista un termen limita pentru depunerea cererii pentru a beneficia de acest salariu,mentionez ca,in prezent copilul are 3 ani si 2 luni
Eu nu am gasit scris nicaieri acest termen, dar cineva pe aici spunea de 60 de zile de la nastarea copilului.
Depinde de angajator, puteti sa purtati o discutie cu el pe acesta tema.
Am colege care au depus cererea pentru acordarea acestui salariu mediu pe unitate la 2 ani dupa nasterea copilului si au primit acest ajutor,ma intereseaza daca exista un termen limita pentru depunerea acestei cereri si legea in care se stipuleaza acest lucru (copilul meu face 3 ani si 2 luni)
Pentru a depune cererea nu exista niciun anumit termen ...insa in cazul in care angajatorul va refuza palta acelui ajutor, atunci actiunea in instanta este prescrisa (termenul fiind de 6 luni de zile de la data nasterii copilului, iar dupa unele instante de 3 ani de la data nasterii copilului).