avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul colectiv de munca unic la nivel national ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul colectiv de munca unic la nivel national 2007-2010.

Am o nelamurire in legatura cu art. 51 din Contractul colectiv de munca unic la nivel national 2007-2010.
In acesta, la art. 51 lit. c, apare prevederea ca salariatii sa beneficieze de un ajutor in cuantumul unui salariu mediu pe unitate, pentru salariata care a nascut un copil.As dori sa stiu daca exista un termen limita pentru depunerea cererii pentru a beneficia de acest salariu,mentionez ca,in prezent copilul are 3 ani si 2 luni
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 19 Noiembrie 2010
Eu nu am gasit scris nicaieri acest termen, dar cineva pe aici spunea de 60 de zile de la nastarea copilului.
Depinde de angajator, puteti sa purtati o discutie cu el pe acesta tema.
Am colege care au depus cererea pentru acordarea acestui salariu mediu pe unitate la 2 ani dupa nasterea copilului si au primit acest ajutor,ma intereseaza daca exista un termen limita pentru depunerea acestei cereri si legea in care se stipuleaza acest lucru (copilul meu face 3 ani si 2 luni)

Ms frumos!
Pentru a depune cererea nu exista niciun anumit termen ...insa in cazul in care angajatorul va refuza palta acelui ajutor, atunci actiunea in instanta este prescrisa (termenul fiind de 6 luni de zile de la data nasterii copilului, iar dupa unele instante de 3 ani de la data nasterii copilului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu suplimentar pt nasetre elenabad elenabad buna ziua va rog daca ma puteti ajuta intr-o problema pe care as vrea sa o stapanesc bine inainte de a ma adresa angajatorului in cat timp se prescrie ... (vezi toată discuția)
Termen solicitare ajutor pentru nasterea unui copil adrianf adrianf Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie foarte importanta pentru mine.Sotia mea a nascut in luna martie 2010.Inainte de nastere a lucrat ca si ... (vezi toată discuția)
Ajutor de nastere cf ccm 2007-2010 adrianas18 adrianas18 am nascut in martie 2007 si pana in acest moment nu am stiut ca am dreptul sa primesc ca ajutor de nastere un salariu mediu pe unitate, neimpozabil. care ... (vezi toată discuția)