avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme intrun contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme intrun contract de munca

tatal meu a plecat pe data de 15 febr. cu contract de munca cu firma s.c. the bgf company s.r.l. din brasov la munca in italia.pe cheltuiala propie si platit biletu si asigurarea. pe data de de 21 februarie ..dupa numai 3 zile de munca... i sa adus la cunostinta ca trebuie sa plece pentru ca nu atrecut periada de proba . eu am vorbit la firma aici si mi sa spus ca nu vorbeste limba . de acea a fost trimis in tara . contractu prevede 15 zile perioada de proba dar nu e trecut nimica in el ca a fost trimis sa lucreze in strainatate . si normal din cite stiu eu firma trebuie sa plateasca transportu si cazarea muncitorilor ?? si mai important este ca nu e singuru caz ...
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 25 Februarie 2008
Daca a incheiat contract de munca cu o firma din romania si a fost trimis in italia ca si detasat, firma va trebui sa suporte toate cheltuielile (transport dus intors, cazare etc..), diurna si salariul din contractul de munca.
În cazul în care persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, urmează să îşi desfăşoare activitatea în străinătate, angajatorul are obligaţia de a-i comunica în timp util, înainte de plecare, pe langa informaţiile prevăzute la art. 17 alin. (2) din Codul muncii şi informaţii referitoare la:
a) durata perioadei de muncă ce urmează să fie prestată în străinătate;
b) moneda în care vor fi plătite drepturile salariale, precum şi modalităţile de plată;
c) prestaţiile în bani şi/sau în natură aferente desfăşurării activităţii în străinătate;
d) condiţiile de climă;
e) reglementările principale din legislaţia muncii din acea ţară;
f) obiceiurile locului a căror nerespectare i-ar pune în pericol viaţa, libertatea sau siguranţa personală;
g) condiţiile de repatriere a lucrătorului, după caz.
Informaţiile prevăzute la literele a - c trebuie să se regăsească şi în conţinutul contractului individual de munca incheiat.
Asigurarea formalităţilor, stabilirea condiţiilor de transport din România în statul în care se asigură ofertele de locuri de muncă şi retur pentru angajaţii cetăţeni români şi membrii de familie care îi însoţesc sau îi vizitează, precum şi suportarea cheltuielilor aferente este o clauza care trebuia stipulata in contractul incheiat de angajator si firma din Italia - Legea nr.156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate.

Puteti depune o sesizare la Inspectia Muncii - Inspectoratul Teritorial de Munca de care apartine angajatorul dvs.
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc domnu ELIS. dar ma e o problema contractu estu unu ordinar ..nu se stipuleaza nimic ..ca angajatul va lucra in strainatate ...e trecut necalificat .. 500 salarizare ..cel mai mic .....si are o clauza ;"angajatorul este exonerat de orice responsabilitatedecurgind din intelegeri acorduri in care salariatu este parte , intervenite in afara stipulatiilor din prezentu contract: "..........adica este un contract pentru rominia ..nici decum pentru angajare in strainatate,,,,,POT SA FAC SESIZARE....SAU A LUAT TZEAPA ???
Da, puteti face o sesizare la ITM Brasov.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in strainatate mirela onea mirela onea Buna ziua Va rog respectuos sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme si anume: O firma din Romania a contractat o lucrare in Germania. Un grup de angajati ai ... (vezi toată discuția)
Avocat? constantin.baesu constantin.baesu Buna ziua, Situatia e delicata. Am fost trimisi 12 oameni de compania noastra romaneasca la munca in strainatate. La angajare ni s-a comunicat ca vom fi ... (vezi toată discuția)
legislatia privind conditii de detasare angajati in austria primba primba Buna seara, tuturor. E prima mea postare pe forum si va cer ajutorul. O firma din Romania, cu angajati va avea un contract cu o firma din Austria, prin care va ... (vezi toată discuția)