Buna ziua,
Situatia e delicata.
Am fost trimisi 12 oameni de compania noastra romaneasca la munca in strainatate. La angajare ni s-a comunicat ca vom fi 2 muncitori in camera si m-am gandit ca se refera paturi separate cum ar fi logic.
Eee... uite ca n-a fost asa, ci mai rau, un singur pat matrimonial pt 2 barbati insurati si cu copii acasa.
Va dati seama ca dupa 10-12 ore de lucrat impreuna, cu toate ca te speli, tot nu e ok ca nu stii ce se poate intampla noaptea, toti avem nevoie de putina discretie, e rusinos si stanjenitor sa patesti asa ceva.
Am facut galagie, am tot comentat dar nu s-a rezolvat nimic ... ca bugetul, ca nu se gaseste, vrajeli.
Nu stiu daca acest lucru se poate lega de securitatea si sanatatea in munca cu faptul ca toti avem boli pe care le putem transmite (nu stii ce are fiecare) sau ca se poate transmite CORONA, sau cu faptul ca nu te odihnesti bine noaptea si din cauza oboselii din cauza conditiilor de cazare se poate intampla vreun accident de munca pe timp de zi.
Poate stiti voi?
Daca e posibil sa specificati si legea care prevede acest lucru.
Acum partea mai nasoala este ca intr-o noapte, colegul de pat, fara sa vrea, m-a atins la partea genitala, cum s-a intors el din somn, nu stiu exact cum, dar din instinct, dupa ce ca sunt traumatizat de aceasta situatie de dormit 2 barbati in pat, l-am plesnit cu o palma/pumn in fata - nici eu nu mai stiu cum a fost buimacit de somn.
In final ne-am impacat si ne-am continuat somnul sa fim odihniti pt inca o grea zi de munca, numai ca nu a fost deloc odihna pentru mine de cand sunt in situatia asta de dormit cu un alt barbat total strain in pat.
Deocamdata situatia din lume si domeniul in care lucrez nu prea se gaseste de munca in perioada asta asa ca va trebui sa rezist pt mine si sotia si copiii mei.
Dar am decis sa nu las lucrurile asa.
De aceea va cer dvs. parerea de ce as putea sa fac?
As putea sa-i trimit in judecata pt conditii de munca necorespunzatoare? Ar putea un avocat sa ma ajute sa facem un caz din asta si sa castigam din pricina intamplarii traumatizante ale acelei seri?
Putem cere si daune morale si in cuantum de cat?
Caut avocat pt asta.
Stie cineva care lucreaza in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca daca aceasta intamplare se poate lega de vreo lege cu care sa ma duc la ei si sa le dau in cap cu ea??
Crede cineva care lucreaza in domeniul SSM ca angajatorul meu imi pune in pericol viata prin aceasta practica? Si daca da, ce lege precizeaza asta si in ce context?
Ar putea aceasta situație sa se lege de domeniul securității și sănătății în muncă?
Precizez ca lucrez in domeniul constructiilor si lucrez la inaltime, fiind foarte periculos pt noi cateodata.
Ce credeti ca as putea sa fac companiei la care lucrez sa se invete minte? Ce păreri aveti?
Putem să si râdem pe acest subiect si sa facem caterinca dar sa găsim si solutii.
A mai pățit cineva asta?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns:
POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
12:13, 10 Mai 2020