avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fisa de aptitudini pentru angajare
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fisa de aptitudini pentru angajare

Buna ziua,am o nelamrire in legatura cu fisa de aptitudini si protectia muncii....pentru angajarea in strainatate ,angajatorul ma pune sa imi fac fisa de aptitudini din banii mei....este datoria mea sau a angajatorului sa faca asta?cat despre protectia muncii ce imi puteti spune?stiu ca se face la locul de munca.multumesc
Cel mai recent răspuns: ionion2000 , utilizator 22:49, 14 Ianuarie 2014
La noi in tara obligatia aceasta revine angajatorului.
Daca este vorba de un angajator cu firma inregistrata in Romania, care recruteaza lucratori pentru strainatate se respecta prevederile din:
1. Legea ssm nr. 319/ 2006
-art.7al.(6) Măsurile privind securitatea, sănătatea şi igiena în muncă nu trebuie să comporte, în nici o situaţie, obligaţii financiare pentru lucrători.
2. HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind asigurarea starii de sanatate a lucratorilor
-art.7 Angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, acestia nefiind implicati in niciun fel in costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
In anexa la HG se nominalizeaza in fisa corespunzatoare activitatii desfasurate care sunt prestarile medicale obligatorii. In fiecare fisa din anexa, se nominalizeaza examinarea medicala la angajare.
Referitor la mentiunea dvs. "... cat despre protectia muncii ce imi puteti spune ? Stiu ca se face la locul de munca.... "
Pe acest forum puteti afla multe despre ssm, depinde ce doriti sa cunoasteti. Presupun ca va referiti la instruirea in domeniul ssm. Instruirea la angajre se efectueaza la sediul firmei din Romania. Instruirea la locul de munca, instruirea periodica si instruirea periodica, speciala, se efectueaza la locul de munca din tara/ din strainatate.
In cazul lucrului in strainatate, angajat fiind al unei firme din Romania trebuie respectata legislatia ssm din Romania, dar si prevederi specifice din legislatia tarii respective (ma refer aici, in special la inregistrarea firmei la institutia de profil ssm din tara respectiva, la anuntarea evenimentelor produse, la asistenta medicala, la asigurari, etc.).
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
"Fisa de aptitudine" conform HG 355/2007. In Legea 319/2006 e gresit scris "Fisa de aptitudini".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli fisa medicala Anngellicca Anngellicca Bună ziua!! Lucrez la un cabinet medical privat și as dori sa știu dak cheltuielile anuale pt fisa medicala și analizele obligatorii trebuie decontate de ... (vezi toată discuția)
Fisa de identificare a factorilor de risc cristinaIonita81 cristinaIonita81 Buna Ziua Este obligatorie fisa de identificare a factorilor de risc doar pentru cei carora le facem angajarea acum sau si pentru angajati mai vechi daca nu ... (vezi toată discuția)
Fise de aptitudine vechi mmarza mmarza Buna ziua Am o intrebare legata de fisele de aptitudine vechi (expirate). Legat de cadrul legal, inspectorii ITM, cand vin in control si verifica fisele de ... (vezi toată discuția)