avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Comisii de evaluare a ofertelor
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Comisii de evaluare a ofertelor

daca pe timpul evaluarii ofertelor intre PV de deschidere si Raportul Procedurii de modifica componenta comisiei de evaluare si intra in vigoare o alta comisie ce comisie semneaza Raportul procedurii initiala sau cea modificata?
MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: TeoB , utilizator 15:56, 23 Noiembrie 2010
Banuiesc ca ati avut rezerve desemnate.
Comisia initiala va semna PV de deschidere, iar comisia noua va semna raportul procedurii, dat fiind faptul ca aceasta comisie modificata a procedat la evaluare si desemnarea ofertei declarata castigatoare.
De mentionat ca in procesul de atribuire nu putem vorbi de "intrarea in vigoare a unei alte comisii". Comisia este aceeasi, numita prin decizie a reprezentantului legal al AC, dar din motive obiective se poate inlocui "un membru" (exact aceasta este exprimarea din lege) pe parcursul procesului de atribuire.
AC poate inlocui oricand pe parcursul procesului de atribuire, un membru al comisiei de evaluare, cu conditia ca in actul adminsitrativ (decizia) al AC sa fie desemnati si membrii de rezerva (art. 72, alin 3 si 4 din HG nr. 925/2006). Daca in actul administrativ de numire al comisiei de evaluare nu sunt mentionati membrii de rezerva, atunci aceasta prevedere nu opereaza.
Odata schimbat membrul comisiei de evaluare, rezerva va prelua in totalitate atributiile prevazute in comisia de evaluare (art. art. 72, alin 4 din HG nr. 925/2006). Deci raportul procedurii va fi semnat de membrii comisiei finale, in nici un caz de membrii initiali ai comisiei, daca s-a operat inlocuirea unui membru al sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie evaluare -inlocuire presedinte comisie evaluator33 evaluator33 Cu cine poate fi inlocuit presedintele comisiei? Doar cu primul membru de rezerva sau cu unul din membrii deja desemnati? Poate functiona o comisie din 5 ... (vezi toată discuția)
Consilierul juridic - refuz a participa in comisia de evaluare achizitii publice. viorell2004 viorell2004 Consilierul juridic poate fi numit mebru in comisia de valuare pentru atribuirea unui contract de achizitie publica daca nu este specialist in domeniul ... (vezi toată discuția)
Atributiile secretarului in comisii Roxana007 Roxana007 As dori sa stiu care este baza legala in care sunt mentionate atributiile secretarului in comisiile de evaluare in cazul achizitiilor publice. Si pentru ce ... (vezi toată discuția)