avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice comisie evaluare -inlocuire presedinte comisie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

comisie evaluare -inlocuire presedinte comisie

Cu cine poate fi inlocuit presedintele comisiei? Doar cu primul membru de rezerva sau cu unul din membrii deja desemnati? Poate functiona o comisie din 5 membri + 2 rezerve doar cu 3 membri?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: evaluator33 , utilizator 19:19, 11 Iulie 2012
din pct. meu de vedere intr-un asemenea caz trebuiesc urmate doua etape. daca s-au nominalizat un membru de rezerva, in prima etapa acesta va fii cooptat in comisia de evaluare pt a inlocui membrul care nu-si mai poate exercita atributii. in cea de-a doua etapa va trebui nominalizat presedintele comisie dintre membrii acesteia. deci presedinte poate fi membrul de rezerva sau una dintre celelalte persoane care au format comisia de vealuare. pe de alta parte, legea vorbeste de dreptul autoritatii de a inclocui un membru. prin urmare, daca autoritatea nu doreste sa inlocuiasca membrul care nu-si mai poate desfasura activitatea atunci nu o face. totusi, daca a fost nominalizat un membru de rezerva consider ca acesta ar trebui cooptat in comisie. in schimb, daca nu a fost nominalizat niciun membru de rezerva o alta persoana nu poate fii cooptata in comisie, aceasta desfasurandu-si activitatea cu un nr. mai mic de membrii decat cel stabilit initial. asta cred eu ca rezulta din art. art 72 alin 3 si 4 din HG 925. In orice situatie insa, trebuie desemnata o persoana care sa aibe calitatea de presedinte cf. art 72 alin 1
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisii de evaluare a ofertelor raresolt raresolt daca pe timpul evaluarii ofertelor intre PV de deschidere si Raportul Procedurii de modifica componenta comisiei de evaluare si intra in vigoare o alta ... (vezi toată discuția)
Consilierul juridic - refuz a participa in comisia de evaluare achizitii publice. viorell2004 viorell2004 Consilierul juridic poate fi numit mebru in comisia de valuare pentru atribuirea unui contract de achizitie publica daca nu este specialist in domeniul ... (vezi toată discuția)
Atributiile secretarului in comisii Roxana007 Roxana007 As dori sa stiu care este baza legala in care sunt mentionate atributiile secretarului in comisiile de evaluare in cazul achizitiilor publice. Si pentru ce ... (vezi toată discuția)