avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt telefon mobil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt telefon mobil

Buna ziua!
Acum cateva luni,am fost la un chef cu niste prieteni,nu eram multi,vreo 8 persoane, la un amic acasa.La un moment dat eu am plecat cu inca un prieten in club.M-a sunat unul dintre cei ramasi sa-mi spuna ca a disparut telefonul mobil al unuia dintre ei.Eu i-am spus ca nu l-am luat eu,adica adevarul.
Cel pagubit a facut plangere,iar acum ne cheama pe toti cei de acolo la politie pt declaratii si confruntari.
As vrea sa stiu ce se poate intampla,ma poate acuza de ceva sau ce consecinte pot fi.Mentionez ca toti cei de la chef sustin ca nu au vazut nimic.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:07, 20 Noiembrie 2010
O sa declarati ceea ce stiti (nimic in plus si incercati sa nu omiteti informatii esentiale). Daca spuneti ca nimeni n-a vazut nimic e clar ca nici unul dintre cei prezenti la petrecere nu poate fi acuzat. Iar daca va stiti cu constiinta curata nu trebuie sa va temeti de nimic - nici nu cred ca e cazul sa mergeti deocamdata insotit de vreun avocat. Este adevarat ca nu-i placut sa fii chemat la politie sa dai declaratii, dar dincolo de pierderea de timp si eventual de stresul pe care vi-l poate provoca vreun politist prea zelos nu se poate intampla nimic (repet: daca va stiti cu constiinta curata).
Petentul reclamant are obligatia sa sustina si sa probeze temeinic ,acuzele atribuite partiipantilor la chef
Si de ce aveti impresia ca v-ar acuza doar pe dvs si nu pe ceilalti ( asta rezulta din afirmatia dvs " ma poate acuza de ceva " )?

Plangerea partii vatamate trebuie solutionata , acesta fiind motivul ptr care sunt luati la declaratii toti participantii , poate careva a vazut ceva interesant si de interes in aflarea adevarului . Se va concluziona asta in urma anchetei ce se va desfasura .
Daca partea vatamata a formulat o plangere penala, aceasta trebuie solutionata, motiv pentru care ati si fost invitati toti sa dati declaratii, care impreuna cu alte probe administrate, vor elucida situatia.

E posibil sa fi sustras cineva telefonul sau e posibil ca acesta sa fie ratacit prin alta parte...ramane de vazut!
In plangere nu este acuzat nimeni,dar se specifica ca telefonul a fost furat si cine era la petrecere.desigur ca suspectii principali suntem eu si amicul meu care am plecat primii de acolo.telefonul nu a fost gasit,iar pagubitul a formulat plangere penala pentru furt.
Am intrebat in ideea in care e posibil sa fiu acuzat de furt,dat fiind faptul ca am plecat inaintea celorlalti de la petrecere.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Acuzatie de furt ContSters255048 ContSters255048 am nevoie de sfaturi pt a ajuta o cunostinta.am un amic care a stat la cineva în gazda şi la 4-5luni de cand a plecat de la respectiva gazda s-a trezit cu o ... (vezi toată discuția)
Acuzat pe nedrept pauldorin87 pauldorin87 sunt acuzat intr un dosar penal prin declaratie mincinoasa precum ca as fi deposedat de o suma de bani pe un amic.am asistat la un schimb de telefon intre 2 ... (vezi toată discuția)
Cum se poate dovedi ca un suspect chiar a comis o infractiune? Iolanda03 Iolanda03 As avea si eu doua intrebari. Daca intr-un magazin alimentar s-a furat o suma mare de bani si se stie persoana dar nu se poate dovedi ca e ea , se poate ... (vezi toată discuția)