avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... clauza valabila?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

clauza valabila?

Este valabila in fata legii o clauza inclusa intr-un contract de locatiune prin care se stipuleaza ca administratorul locatarului- persoana juridica- se obliga sa raspunda in solidar cu aceasta in cazul nerespectarii obligatiilor contractuale?! Astfel locatorul -persoana fizica- ar avea o siguranta in plus ca-si va recupera c/val eventualelor pagube de la administrator in cazul in care chiriasul -persoana juridica- este insolvabil. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 19:19, 24 Februarie 2008
Este perfect valabil ca orice alta persoana sa se oblige alaturi de debitorul principal.
Fiind o obligatie solidara, in caz de neplata a chiriei, locatorul va putea intenta actiune aceluia pe care-l crede mai solvabil, de la care crede ca are sanse mai mari sa-si recupereze banii.
E valabil, cu conditia ca administratorul sa semneze de doua ori: o data ca reprezentant al PJ locatar, si o data ca codebitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita a unui chirias, in baza contractului de inchiriere inregistrat la administartia finantelor publice. pacurar pacurar Rog un raspuns referitor la pasii de urmat in vederea executarii silite, respectiv recuperarea chiriilor restante si evacuarea, pentru un chirias persoana ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere - formalitati, sistarea impozitului utilizator35 utilizator35 Buna ziua, In calitate de persoana fizica am inchiriat o camera unei PJ pentru sediu social. In ultima luna nu mi-a mai platit chiria si in contractul de ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)